De unde mai strânge statul bani la buget: Ministerul Economiei cere Romgaz să-i dea peste 500 milioane lei înainte de sfârşitul anului

De unde mai strânge statul bani la buget: Ministerul Economiei cere Romgaz să-i dea peste 500 milioane lei înainte de sfârşitul anului

Consiliul de Administratie al Romgaz va discuta într-o şedinţă AGA viitoare o solicitare din partea Ministerului Energiei, în calitate de acţionar majoritar, de a aproba rapid distribuirea a 750 milioane de lei, sub formă de dividende speciale, din care statului i-ar reveni 525 milioane lei, iar restul acţionarilor minoritari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romgaz a distribuit deja 925 milioane de lei dintr-un profit de 1 miliard de lei obţinut în 2016.
 
Potrivit hotnews.ro, solicitarea ministerului apare la scurt timp după ce fostul şef al Fiscului, Gelu Ştefan Diaconu, îl acuza pe Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, că "sună personal la şefii companiilor de stat să facă rost de câteva sute de milioane de lei".
 
"În conformitate cu art. 122 din Legea 24/2017, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informează piaţa în legătură cu solicitarea primită de la Statul Român în calitate de acţionar al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. (cota de participare de 70,0071% din capitalul social), reprezentat de Ministerul Energiei, cu privire la convocarea de îndată a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor având ca principal punct pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sumei de 750.000.000 lei, sub formă de dividende, în temeiul prevederilor art. II si art. III din OUG nr. 29/2017, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social al societăţii", se arată în anunţul Romgaz privind convocarea AGA.
 
Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu: Ministrul Energiei încearcă disperat să facă rost de bani 
 
În urmă cu câtev zile, flostul şef al ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, scria pe pagina sa de facebook că m inistrul Energiei încearcă cu disperare să strângă bani de la companiile de stat.
 
"Pentru informarea corectă a dvs., aflaţi c, de la înălţimea funcţiei sale, ministrul Mişa, personal, a sunat în disperare de cauză la şefii companiilor naţionale pentru "a face rost" de câteva sute de milioane de lei din restul de lichidităţi anemice rămase la dispoziţia acestora, după ce anterior li se "confiscaseră" deja rezevele. După ce au pus în pericol dezvoltarea ţării prin strangularea investiţiilor publice, fragilizează viitorul companiilor emblematice ale statului român: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica...", scria în urmă cu câteva zile Gelu Ştefan Diaconu, pe contul său de Facebook.
 
Vineri, Ministerul Finanţelor a publicat proiectul de Ordonanţă de urgenţă care arată că veniturile bugetului de stat pe anul 2017 se diminuează pe sold cu suma de 1,3265 miliarde lei, iar cheltuielile se diminuează, pe sold, cu suma de 347,7 milioane lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările