Creşte sprijinul pentru cultivatorii de usturoi de la 1.000 euro/ha la 3.000 euro/ha

Creşte sprijinul pentru cultivatorii de usturoi de la 1.000 euro/ha la 3.000 euro/ha

Guvernul a decis marţi să majoreze sprijinul financiar acordat cultivatorilor de usturoi va creşte de la 1.000 euro/ha la 3.000 euro/ha (13.950 lei/ha).

Ştiri pe aceeaşi temă

În şedinţa Guvernului din data de 14 mai 2019 a fost aprobată o Hotărâre prin care se modifică şi completează HG nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia.

„Prin acordarea sumei de 3.000 euro/ha (13.950 lei/ha) se susţine menţinerea culturii de usturoi în zonele cu tradiţie, precum şi înfiinţarea de noi suprafeţe, crescând în acest fel interesul fermierilor pentru accesarea acestui program”, anunţă Ministerul Agriculturii.

Creşterea valorii sprijinului financiar prevăzută de acest act normativ se încadrează în bugetul maxim aprobat schemei de ajutor de minimis şi nu atrage cheltuieli bugetare suplimentare. În situaţia în care după finalizarea înscrierii în program se constată depăşirea bugetului alocat schemei, cuantumul sprijinului financiar se reduce proporţional.

Necesitatea unui sprijin mai mare pentru cultivatorii de usturoi a reieşit în urma întâlnirilor dintre aceştia şi formele asociative reprezentative din sectorul legumicol, în cadrul cărora s-au analizat devizul tehnologic, cheltuielile şi veniturile rezultate pentru această cultură, potrivit instituţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: