Guvernul vrea ca fondurile de pensii private să investească în parteneriatul public-privat. Tăriceanu: Nu sunt suficient de implicate în economia reală

Guvernul vrea ca fondurile de pensii private să investească în parteneriatul
public-privat. Tăriceanu: Nu sunt suficient de implicate în economia reală

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat marţi că Guvernul vrea ca fondurile de pensii private Pilon II să investească în proiectele dezvoltate în parteneriat public-privat şi în infrastructură, „certându-le” că nu sunt suficient de implicate în economia reală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tăriceanu a dat asigurări că ţine „ca acest proiect să meargă înainte”, pentru că „au circulat diverse zvonuri că Guvernul, Coaliţia doreşte să renunţe la pilonul II”. „Pot să vă asigur că nu poate fi vorba de aşa ceva”, a afirmat preşedintele ALDE.

El a spus însă că măsurile pe care le-a luat Guvernul, referindu-se la cerinţa de majorare a capitalulul social a administratorilor de fonduri de pensii, au fost considerate necesare „pentru a spori garanţiile pentru cei care fac parte din pilonul II, pentru că există o disproporţie uriaşă între capitalul celor care administrează fondurile de pensii şi activele pe care le gestionează”.

Un al doilea aspect discutat „a fost legat de o insatisfacţie văzând că fondurile de pensii nu sunt suficient de implicate în economia reală”, a mai spus Tăriceanu, menţionând că „sigur că administratorii adoptă în general o politică mai prudentă şi preferă să investească în instrumente foarte sigure”.

Tăriceanu a spus că, după ce reprezentaţii fondurilor de pensii şi-au prezentat punctul de vedere şi argumentele, s-a convenit, după o primă discuţie, ca Guvernul să vină cu o serie de propuneri. De asemenea, şi fondurile de pensii vor venit cu propuneri „care să ne ducă la compromis acceptabil pentru ambele părţi, din care ambele să aibă de câştigat”, a spus el.

„Câştigul înseamnă o implicare mai mare a fondurilor de pensii în economie, prin investiţiile pe care au spus că o să le ia în considerare, în parteneriat public-privat, în infrastrutură, lucruri care până în acest moment nu s-au întâmplat”, a declarat preşedintele ALDE. El a spus că trebuie să existe şi oportunitatea şi legislaţia care să permită acest lucru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările