Clienţii ING vor putea retrage bani de la ATM fără card. Banca schimbă şi comisioanele

Clienţii ING vor putea retrage bani de la ATM fără card. Banca schimbă şi comisioanele

ING Bank va introduce opţiunea de retragere numerar de la ATM fără card şi va modifica o serie de comisioane pentru plăţile şi retragerile în euro şi în lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, începând cu data de 15 decembrie, clienţii ING care nu au cardul la ei vor putea să retragă bani de la bancomatele băncii prin generarea unui cod prin Home Bank, a informat banca la solicitarea „Adevărul”. 
 
Noul serviciu de retragere de numerar cu cod generat va fi comisionat doar pentru cei care nu au venituri recurente (adică nu primesc lunar în cont cel puţin 700 de lei) – comisionul va fi de 5 lei pe tranzacţie. Prin acest serviciu, clienţii vor putea retrage maximum 500 de lei pe zi sau maximum 10.000 de lei pe lună. 
 
Banca modifică şi lista de comisioane. Astfel, pentru transferurile interbancare în euro prin Home Bank comisionul este 0 sau 5 lei pentru cei cărora nu le intră lunar în cont banii de salarii, pensii sau chirii, faţă de 0,15%, minimum 50 de lei anterior. 
 
Pentru retragerile de numerar din străinătate, comisionul rămâne 0 pentru cei cu venituri recurente şi scade de la 18 lei la 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente. 
 
Comisionul de retragere numerar de la bancomatele băncii şi de la cele ale altor bănci rămâne 0 pentru cei cu venituri recurente încasate prin ING, dar creşte de la 3 la 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente. 
 
Comisionul pentru transferurile interbancare în lei rămâne 0 pentru clienţii cu venituri recurente încasate prin bancă, dar este de 5 lei, faţă de 0 anterior, pentru cei care nu încasează veniturile la ING în mod constant. 
 
Depunerile de numerar în contul clientului la bancomatele băncii cu cod de depunere va fi comisionat cu 15 lei, faţă de 0 lei anterior. 
 
Depunerile de numerar la bancomatele băncii din ţară nu vor purta comisioane în continuare, indiferent de valută. 
 
Începând cu 15 decembrie vor fi introduse limite pentru retragerile de numerar la maximum 15.000 lei pe zi pentru fiecare client şi maximum 300.000 de lei pe an calendaristic.
 
Pe de altă parte, începând cu luna noiembrie, ING Bank pune la dispoziţia clienţilor un document care prezintă situaţia comisioanelor plătite în ultimele 12 luni şi care va putea fi obţinut prin Home Bank, în sucursale sau telefonic. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările