Cîţu: Salariul minim va creşte şi în 2021

Cîţu: Salariul minim va creşte şi în 2021

Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că salariul minim va creşte şi în anul 2021, dar nu a avansat un procent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Cîţu a fost întrebat dacă Guvernul va creşte salariul minim şi anul viitor conform cererilor sindicaliştilor, care doresc o majorare de 100 de lei brut.

„Ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile. Şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor. Aş vrea să păstrăm totuşi o formulă pe care să nu  o mai modificăm. Vreau să scot elementul acesta de politic din negocierile pe salariul minim. Anul trecut am venit cu o formulă care este foarte bună, toată lumea ştie toţi indicatorii. Şi este o formulă care nu penalizează dinamica salariului minim în ani, cum este acesta când ai contracţie sau ai o scădere a economiei. Deci, aş merge pe păstrarea acestei formule şi pentru anii viitori. Altfel, în momentul în care introduci politicul în negociere, deci acest element pe subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat dar care au repercusiuni pe viitor”, a declarat Florin Cîţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările