Cele mai avantajoase aplicaţii de transfer de bani

Cele mai avantajoase aplicaţii de transfer de
bani

Românii care vor să trimită bani în străinătate sau vor să primească bani de la rudele plecate în afară au la dispoziţie o serie de aplicaţii pentru telefon, prin care pot scăpa de comisioanele uriaşe de la bănci sau ghişeele de transfer de bani internaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sistemul de plăţi online PayPal a fost cea mai descărcată aplicaţie de transfer de bani în peste 20 de state din Uniunea Europeană, arată un studiu realizat de o publicaţie britanică. A doua aplicaţie în top este start-up-ul fintech britanic Revolut, clasamentul fiind completat de TransferWise. În România, topul este dominat de aplicaţia Revolut, urmată de PayPal, TransferWise, TransferGo şi Skrill.

Revolut este o aplicaţie te lasă să transferi bani instantaneu către alt cont Revolut, în ţară sau în străinătate, fără niciun fel de taxe sau comisioane. Către contul unei alte bănci, tranzacţiile durează maxim trei zile. Ca să foloseşti Revolut trebuie să descarci aplicaţia, care este de asemenea gratuită, şi să creezi un cont care la activare trebuie alimentat cu 50 de lei pe care îi poţi folosi integral ulterior. Singura restrângere este că un cont Revolut trebuie să fie în mod obligatoriu legat de un alt cont bancar, din care poate fi alimentat cu bani, pentru că această companie nu foloseşte deloc cash.

PayPal este una dintre cele mai vechi companii din industrie şi poţi trimite istant bani de la un email la alt email, odată ce ţi-ai făcut un cont. Contul PayPal funcţionează ca un depozit pe care îl poţi alimenta cu bani. Şi aici condiţia este să îl legi de un cont bancar. Când vei dori să faci o plată, vei folosi numai emailul, avantajul fiind că nu trebuie să introduci de fiecare dată numărul de card şi alte date. Transferul de bani către alt cont PayPal nu te va costa nimic, însă îl va costa o sumă modică pe cel care primeşte. Avantajul PayPal este că taxele rămân mici orice sumă ai trimite.

TransferWise este o altă aplicaţie prin care poţi transfera bani numai cu un cont. După ce introduci datele personale şi alegi cui să îi transferi bani şi ce sumă, efectuezi transferul. Ulterior, trebuie să faci plata, prin transfer bancar sau cu cardul, într-un timp dat. Important este să incluzi în detaliile tranzacţiei codul de referinţă pentru identificarea transferului de către Transferwise. Durata transferului este de la una la trei zile. Acest tip de transfer costă, de asemenea, dar mai puţin decât un transfer prin bancă, deoarece aplicaţia foloseşte cursul de schimb interbancar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: