Ce provocări vor veni din partea sistemului bancar în 2019, un an în care trebuie plătite multe „facturi” din trecut

Ce provocări vor veni din partea sistemului bancar în 2019, un an în care trebuie plătite multe „facturi” din trecut

După euforia ultimilor doi ani, 2019 se anunţă dificil de navigat, multe facturi ale trecutului urmând să fie plătite în acest an. Provocările la adresa sistemului bancar vin din multe părţi şi ar pu­tea fi adâncite de materializarea unor riscuri prezente deocamdată doar pe hârtie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Economia mondială intră în 2019 cu multe beculeţe roşii aprinse. Costurile de împrumut sunt pe un trend ascendent, datoriile se află la niveluri-record, pieţele de capital sunt volatile, iar banii ies din statele emergente. Cele mai mari economii mondiale, SUA şi China, sunt angrenate într-un război comercial, aflat în acest moment în stand-by, iar dacă cea dintâi pare să o ducă (încă) bine, cea de-a doua a început deja să încetinească.
 
Consensul în rândul economiştilor este că actualul ciclu economic se va încheia, momentul fiind marcat de intrarea economiei americane în recesiune. Măsurile administraţiei Trump par a fi amânat acest moment, cu un cost deloc modic. Economia americană, cea care „dă tonul“ econo­miilor unei mari felii a lumii, va fi influen­ţată şi de acţiunile Rezervei Federale, care a început să majo­reze dobânzile, ceea ce a dus la migrarea banilor către dolar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările