Budăi explică de ce se recalculează pensiile pentru cei care s-au pensionat în baza unor legi speciale

Budăi explică de ce se recalculează pensiile pentru cei care s-au pensionat în baza unor legi speciale

FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat de ce se recalculează pensile pentru cei care s-au pensionat în baza unor legi speciale, afirmând că procedura trebuie finalizată până la sfârşitul lunii septembrie, nemaifiind de calculat decât circa 22.000.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt persoane care au ieşit de-a lungul timpului pe baza unor legi speciale - legi create strict fie pentru mineri, fie pentru platforme industriale cum e Galaţiul. Aceste persoane au ieşit la pensie, dar au beneficiat de doar 2 dintre cele 3 beneficii. Adică stagiul suplimentar şi reducerea vârstei de pensionare, dar nu au avut punctaj suplimentar. Aceste persoane acum se încadrează în această lege”, a declarat Marius Budăi.
 
Potrivit ministrului Muncii, aproximativ 100.000 de pensii vor fi recalculate.
 
„Din estimarea noastră, la nivel naţional sunt circa 100.000 de persoane. Deja avem calculate 42.000 de pensii, de decizii. 36.000 deja sunt puse în plată, iar dinamica continuă. Până în 30 septembrie trebuie să închidem această procedură”, a mai explicat Budăi, citat de Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările