Bancpost a lansat o asigurare de viaţă de tip unit-linked, cu garantare a 95% din capitalul investit

Bancpost a lansat o asigurare de viaţă de tip unit-linked, cu garantare a 95% din capitalul investit

Bancpost a lansat o asigurare de viaţă de tip unit-linked, subscrisă de către Eurolife ERB, societatea de asigurări de viaţă din acelasi grup financiar cu banca. Produsul financiar mixt, care îmbină avantajele unei componente de protecţie cu cele ale unui instrument investiţional, este pusă în vânzare în perioada 15 mai – 21 iunie 2013.

 

Durata contractului de asigurare este de un an, acesta urmând să intre în vigoare la data de 28 iunie 2013. Suma asigurată pentru componenta de protecţie a poliţei de asigurare unit-linked este egală cu prima de asigurare achitata de către client, însă nu poate fi mai mare de 20.000 de lei. Prima de asigurare minimă este de 2.000 de lei. 
 
Asigurarea poate fi încheiate de persoane cu vârste cuprinse între minim 18 ani şi maxim 75 de ani. Componenta de protecţie a asigurării de viaţă oferă acoperire pentru cazurile de deces în urma unor accidente şi nu se solicită evaluare medicală înainte de încheierea contractului.
 
În caz de deces din accident, asigurătorul plăteşte beneficiarului sau beneficiarilor poliţei de asigurare suma asigurată prevăzută în contract, la care se adaugă suma acumulată în contul de investiţii ataşat poliţei. În schimb, în caz de deces din alte cauze decât accidentele, beneficiarul va încasa doar suma acumulată în contul de investiţii.  
 
Banii viraţi vor ajunge într-un fond care urmăreşte evoluţia indicelui bursier european Eurostoxx 50. În componenţa acestui fond intră 50 de companii, din domenii de activitate diferite, din Franţa, Germania, Spania, Italia, Olanda, Belgia, Irlanda şi Luxemburg. După un an de contract, se trage linie şi se calculează performanţa produsului în funcţie de evoluţia acestui indice. 
 
După un an, dacă valoarea indicelui este mai mare sau cel puţin egală cu cea de la debutul contractului, clientul marchează un profit de 10%. Aadică suma netă investită plus un randament de 10%. 
 
Dacă evoluţia burselor europene s-a dovedit a fi nefavorabilă, iar valoarea indicelui este mai mică decât la debutul contractului, asigurătorul va plăti 95% din prima netă investită.
 
Capitalul investit reprezintă suma plătită de client, din care se scade costul asigurării. Costul asigurării este de 1,25% din suma plătită de client. Dacă doreşti să răscumperi poliţa înainte de maturitatea contractului, după primele două luni de valabilitate a poliţei, taxa este de 4% aplicată la valoarea contului de la momentul rezilierii. 
 
Veniturile încasate din produse de asigurare nu sunt supuse impozitului pe venit de 16%.
 
Poliţa unit-linked răspunde atât nevoii de protecţie, cât şi celei de investiţii. Componenta de protecţie financiară oferă certitudinea primirii de către beneficiarii mentionaţi în polita a unui sprijin financiar la momentul producerii evenimentului asigurat - în majoritatea cazurilor discutăm despre deces. De asemenea, prin intermediul acestei poliţe se oferă acces la programele de investiţii administrate de societate. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: