Cosmin Vladimirescu, şeful MasterCard România: Unii comercianţi au POS-uri, dar nu vor să le folosească pentru că tranzacţiile sunt fiscalizate

Şeful MasterCard România, despre plata taxelor cu cardul 

Românii vor putea plăti iniţial doar taxele online, urmând ca abia într-o fază ulterioară să se ajungă şi la POS, la plata cu cardul, a declarat, la Adevărul Live, Cosmin Vladimirescu, directorul general al MasterCard România.

Ştiri pe aceeaşi temă


Despre 2015
 
Pregătim "exporturi" din România, ne vom concentra pe zona rurală, pe plata online a taxelor şi pe creşterea tranzacţiilor cu cardul. O să venim şi cu o serie de inovaţii.
 
 
Despre portofelul electronic
 
Am lansat un parteneriat cu Netopia, iar prin portofelul electronic - care este o aplicaţie pe telefon - poţi să plăteşti online absolut orice produse din lume prin sistemul MasterPass.
 
 
Când prindem Occidentul din urmă
 
Dacă implementăm cele 10 măsuri identificate de către PwC, în 7-8-10 ani, dacă nu, în 20 de ani.
 
Părţi bune şi părţi rele
 
Sunt aproape doi ani de când piaţa se învârte în jur de 14 milioane de carduri, cu o fluctuaţie de plus/minus 100.000. Când o să intrăm în mediul rural, când emitenţii o să ajungă şi acolo, numărul o să crească. Partea bună este că observăm că cresc tranzacţiile la cumpărături. Faptul că plata medie cu cardul scade arată că folosim cardul tot mai mult pentru plăţi. La bancomat este altfel, marea majoritate a cardurilor din România sunt de debit, de salarii sau pensii, iar oamenii scot banii. Jumătate din ţară nu oferă POS-uri. Oamenii sunt mai atenţi de când a venit criza la cheltuieli.
 
 
Despre casele electronice de marcat
 
Unii comercianţi au POS-uri, dar nu vor să le folosească pentru că acele tranzacţii sunt fiscalizate. În statele unde carduri se folosesc des, economia subterană este mult mai mică.
 
 
Despre plata online a taxelor
 
Trezoreria va integra toate taxele, astfel încât să poţi plăti şi pentur casa de la munte, şi o amendă şi orice. Iniţial, va fi disponibilă doar plata online, urmând ca abia mai târziu să fie plata cu POS. Este posibil ca întâi o administraţie financiară ar putea oferi suport doar pentru plata taxelor locale, urmând ca apoi să fie integrat tot sistemul. 
 

MasterCard este prima companie de plăţi care a comunicat Ministerului Finanţelor Publice disponibilitatea pentru licenţierea Trezoreriei Statului ca acceptator pentru plata cu cardul a taxelor şi impozitelor. 

 
De asemenea, directorul general al MasterCard România, aflat în stidoiul Adevărul Live, va prezenta cum s-a schimbat în ultimii ani comportamentul românilor în utilizarea cardurilor, care sunt estimările asupra evoluţiei pieţei de profil şi care sunt noutăţile în domeniu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: