100 de lei brut ca să îţi vinzi casa?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspiraţia creşterii între cele tururi de scrutin a salariilor brute cu 100 de lei din cea anunţata decembrie 1989 este prea transparentă ca să merite o dezvoltare.

Ceea ce în schimb merită dezvoltat este ceea ce uită să se menţioneze de către vectorii de imagine când se prezintă bucuria cu care este primită creşterea de 100 de lei şi anume „vânzarea casei”.
 
Vânzarea casei este o metaforă pentru următoarele activităţi pe care guvernarea Ponta le face, le va continuă şi le va genera la adăpostul voturilor obţinute cu cei 100 de lei brut de la bugetul de stat şi care afectează major bunăstarea actuală şi viitoare a românilor:

1) Creşterea de taxe şi impozite se va amplifica în 2015. Taxele pe case şi terenuri vor genera situaţii dramatice la pensionarii care vor fi forţaţi să îşi vândă agoniseala pentru a acoperi noile impozite.

Răutăcioşii de la Comisia Euriopeana au publicat marţi Prognoza de Toamnă, document ce confirmă creşterile de taxe în cazul continuării politicii actuale.

2) Terenurile revendicate depăşesc de 2 ori şi ceva suprafaţa României ceea ce se va materializa în rămânerea fără titlu de proprietate a celor mici, aflaţi în afara camarilei din jurul actualei guvernări. Cazurile de notorietate cu retrocedarea a suprafeţe imense de teren nu sunt decât începutul.

3) Tranzacţiile de tipul Roşia Montană vor trece fără oprelişti, ceea ce va produce un prejudiciu infinit superior celor 100 de lei de cap de votant atât în avuţia totală a României, precum şi în calitatea vieţii individuale.

4) Reducerea dramatică a investiţiilor în ultimii 2 ani diminuează avuţia globală a românilor şi face ca următoarele valuri de taxe să spulbere bruma de 100 de lei primiţi de la anul ...

Parcaţi în sinecuri, guvernanţii actuali împart 100 de lei brut către cei care sub presiunea următoarelor valuri de taxe şi impozite (peste 30 au fost introduse doar în ultimii 2 ani) vor fi nevoiţi să îşi vândă case şi terenuri pentru a face faţă noii „œviziuni”€œ economice.
 
Articol publicat pe lucianisar.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite