Banca Angliei se pregăteşte la o nouă infuzie de până la 100 de miliarde de lire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Angliei se pregăteşte să injexcteje încă 50 de miliarde de lire sterline în economie, anunţă ziarul The Guardian, citând un raport al economiştilor City. Ameninţarea unei duble recesiuni va determina comitetul de politică monetară să majoreze programul de măsuri neconvenţionale de relansare economică de la 200 de miliarde la 300 de miliarde, fără să mai ţină cont de riscul creşterii presiunii inflaţioniste. Inj


Măsurile neconvenţionale reprezintă un instrument de politică monetară folosit pentru creşterea lichidităţilor din piaţa financiară prin achiziţia de obligaţiuni guvernamentale sau alte instrumente financiare de pe piaţă. Lichiditatea este suplimentată prin "inundarea" instituţiilor financiare cu capital, în încercarea de a stimula creditarea. Băncile centrale tind să folosească acest instrument atunci când dobânda de politică monetară este aproape de zero.
Întârzierea publicării datelor privind PIB al Marii Britanii de către Biroul Naţional de Statistică ar putea încuraja majoritatea membrilor consiliului de politică monetară să amâne o decizie până în noiembrie, a adăugat el.
Banca centrală va suplimenta, probabil, programul, consideră şi analişti de la Lloyds Bank Corporate Markets şi banca americană de investiţii Citi. Michael Saunders, economist şef la Citi, consideră că Banca Angliei va trebui să cheltuiască până la 300 de miliarde de lire prin măsuri neconvenţionale suplimentare pentru a asigura stimularea adecvată a economiei.
Mai mulţi membri ai consiliului de politică monetară au indicat recent că situaţia economiei britanice ar putea impune o nouă rundă de astfel de măsuri.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite