Băieţi deştepţi pe cont propriu: Cum să ne producem singuri energia pentru acasă şi cum să o vindem şi altora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnologiile din ultimii ani, dar şi programele de eficientizare energetică promovează tot mai mult ideea de locuinţe independente energetic, dar încurajează şi transformarea consumatorului de electricitate în producător, scrie Adevărul Financiar.

Să ne imaginăm că nu plătim nici un leu pentru energia electrică pe care o consumăm. Ba mai mult, să ne gândim că mai primim şi bani pe ea. La prima vedere pare un vis frumos, însă tehnologiile existente permit montarea de capacităţi mici de producţie care nu doar că asigură consumul propriu, dar generează şi cantităţi suplimentare de energie.

Şi asta o spun specialiştii care susţin că există mici producători care au cerut autorizaţii în vederea montării de capacităţi de producţie în proprietăţile pe care le deţin.

„Este vorba de un nou concept european. Un plan strategic european în domeniu energiei care se bazează pe încurajarea producătorului. Mai mult este vorba de transformarea consumatorului în mic producător. Practic îl transformi din consumer în prosumer”, a declarat pentru Adevărul Financiar preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu.

Citeşte mai multe pe Adevărul Financiar

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite