Baciu, LAPAR: „Anul agricol 2015 este atipic şi mulţi fermieri vor încheia bilanţul pe minus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lipsa irigaţiilor se va vedea în bilanţurile agricultorilor
Lipsa irigaţiilor se va vedea în bilanţurile agricultorilor

Acest an se anunţă atipic şi foarte greu pentru agricultori, cu pierderi însemnate la culturile de porumb şi floarea soarelui, a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). În aceste condiţii, „mulţi producători vor încheia bilanţul pe minus, cu şanse minime să îşi reia activitatea“.

„Guvernele vorbesc despre irigaţii o dată la patru ani“

Liderul LAPAR şi-a exprimat nemulţumirea privind sectorul de irigaţii, spunând că guvernele „doar vorbesc odată la patru ani despre refacerea lui, dar niciodată proiectul nu este dus la finalizare.

Laurenţiu Baciu a ţinut să precizeze că Legea irigaţiilor „a picat în plen după ce a trecut de comisiile parlamentare pentru că deputaţii au lipsit şi pentru că opoziţia susţine că guvernanţii nu au explicat cum vor cheltui miliardul de euro propus pentru aceste investiţii“.

„Astăzi se încearcă, în plen, un nou vot asupra legii, iar azi-dimineaţă, când am vorbit cu ministrul Agriculturii, acesta se temea din nou de lipsă de cvorum pentru că parlamentarii vor să mergă la sărbătoarea Sf Paraschiva“.

Şi UE le dă bătăi de cap fermierilor

Liderul patronal a mai declarat că fermierii au multe probleme şi din cauza deciziilor luate de Uniunea Europeană, considerând că multe dintre acestea sunt antiromâneşti şi că impun multe restricţii fermierilor.

În fine, „LAPAR consideră că nu există pericole în cultivarea de organisme modificate genetic şi tratarea seminţelor cu anumite substanţe pentru care nu s-a demonstrat ştiinţific că afectează sănătatea“, a mai spus Laurenţiu Baciu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite