„Avalanşă” de muncitori străini în România: Mii de srilankezi stau la coadă la firmele de recrutare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sri lanka-muncitori-coada-rectutare-romania-work-from-asia

Mii de muncitori din Sri Lanka aşteaptă la cozi imense să intre la interviurile organizate de firmele de recrutare pentru a veni să muncească în România, după ce Executivul a aprobat dublarea contingentului de muncitori străini la 100.000 de persoane.

Un număr copleşitor de muncitori calificaţi şi necalificaţi din Sri Lanka au participat la interviurile organizate de firma de recrutare Work From Asia din oraşele cheie Kandy, Kurunegala şi Kegalie, unde directorul agenţiei, Yosef Gavriel Peisakh a avut deja zeci de interviuri cu forţa de muncă locală, în vederea recrutării forţei de muncă locale unui job în România.

„Observ în această deplasare că sunt din ce în ce mai mulţi oameni aproape disperaţi să ajungă în Europa. Important este însă ca noi, agenţiile de recrutare cu experienţă, să aducem în ţară doar personalul determinat să îşi onoreze contractele. Este foarte clar că odată cu mărirea contingentului vom avea de-a face cu mulţi oameni care vor profita de această oportunitate şi nu îşi vor onora contractele din România, pentru a se strecura mai departe în Europa, într-o manieră abuzivă”, a declarat Yosef Gavriel Peisakh, General Manager Work From Asia.

Timpi de aşteptare de peste 6 luni 

În continuare una dintre principalele probleme rămâne lipsa capacităţii autorităţilor române a se adapta suplimentării numărului de muncitori străini cu drept de a munci în România. Dacă aducerea forţei de muncă presupunea atât pentru agenţie, cât şi pentru angajatori o aşteptare de aproximativ 3 luni, până la sosirea personalului străin în România, în prezent timpul de aşteptare s-a dublat şi chiar triplat în unele cazuri.

Aşteptarea este acum una foarte greu de suportat pentru ca vorbim despre un interval de 6-8 luni în care vizele de lucru sunt în prezent acordate de către autorităţile române, chiar şi în cazul principalelor agenţii de plasare şi recrutare a personalului din Asia, cum este Work From Asia.

sri-lanka-muncitori-straini-romania-work-from-asia

„Cu ocazia acestei deplasări, m-am întâlnit şi cu reprezentanţii Ambasadei României în Republica Democratică Socialistă Sri Lanka. Din păcate situaţia este una alarmantă, în condiţiile în care Sri Lanka este un furnizor principal de forţă de muncă străină pentru România, există un singur funcţionar care procesează 1000 de dosare şi în momentul de faţă soluţionează solicitările din octombrie 2021” a concluzionat Yosef Gavriel Peisakh.

interviu-sri-lanka-muncitori-straini-work-from-asia

Una dintre companiile cu cea mai mare experienţă pe piaţa serviciilor de recrutare a personalului asiatic din România, încă din 2010, Work From Asia a securizat şi intermediat cu succes sute de contracte de recrutare pentru aproape toate domeniile de business, Work From Asia asigură forţă de muncă din ţări precum Filipine, Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite