Autostrada Transilvaniei: Tronsonul Nădăşelu-Poarta Sălajului, în execuţie. Drulă: Este cel mai avansat proiect de autostradă din PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook.com/Asociatia Pro Infrastructură
FOTO: Facebook.com/Asociatia Pro Infrastructură

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, vineri, că Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se derulează concret, iar unul dintre cele mai avansate proiecte de autostradă este un lot al Autostrăzii Transilvania, pe care l-a vizitat.

„Astăzi este ziua şantierelor din Ardeal. Turul de forţă începe cu o primă oprire la tronsonul dintre Nădăşelu şi Poarta Sălajului (42 km) de pe autostrada A3. Acesta este cel mai avansat proiect de autostradă din PNRR, adică este chiar în execuţie. Mobilizarea constructorului este bună pe sectorul din judeţul Cluj (Nădăşelu-Mihăileşti), pe care am emis în primăvară autorizaţie de construire. I-am transmis antreprenorului că îmi doresc să continue să lucreze în acest ritm susţinut.”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută cu ocazia vizitei pe şantierul autostrăzii, Cătălin Drulă a transmis: „Vreau să vă spun patru iniţiale: PNRR. Până acum am vorbit despre un plan, despre viitor; în spatele meu, în dreapta, în stânga vedeţi PNRR în realitate. Acesta este unul dintre sectoarele de autostradă pe care l-am propus Comisiei Europene pentru finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este un lot din Autostrada Transilvania, care continuă de la Nădăşelu până la Poarta Sălajului. Se lucrează foarte bine, dintre cele patru proiecte pe care le avem în PNRR este primul pe care se şi lucrează. Vom intra în perioada următoare, în anul următor şi cu alte proiecte, cu A7, cu A1".

El a arătat că lotul Nădăşelu - Poarta Sălajului este unul complicat, cu 12 milioane de metri cubi de săpătură şi cu foarte multe viaducte.

Cătălin Drulă a trecut în revistă şi alte sectoare ale Autostrăzii Transilvania pe care urmează să se deruleze lucrări de execuţie, transmite Agerpres.

Astfel, el a precizat că sectorul Poarta Sălajului - Nuşfalău este în licitaţie, pentru sectorul Nuşfalău - Suplacu de Barcău s-a semnat contractul cu o firmă din Turcia, pentru Suplacu de Barcău - Chiribiş sunt în evaluare ofertele depuse de firme, iar pentru Chiribiş - Biharia este semnat un contract cu o firmă românească.

De asemenea, ministrul a vorbit şi despre câteva proiecte majore din zona Clujului, cum ar fi calea ferată Cluj-Napoca - Oradea (proiect prin PNRR, un miliard de euro), centura metropolitană a Clujului, drumul de mare viteză Cluj-Napoca - Dej, un drum de legătură între Autostrada A3, sectorul Câmpia Turzii - Gilău, şi DN1, în zona localităţii clujene Tureni.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite