Autostrada Sibiu-Piteşti: Trei firme au depus ofertele pentru construcţia a 37,4 km. Când ar trebui să fie gata lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autostrada sibiu-pitesti

Trei companii au depus oferte pentru constrcţia secţiunii 3 a Autostrăzii Sibiu - Piteşti, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, precizând că este vorba de contrucţia a 37,4 kilometri.

„Trei oferte pentru ultima secţiune a Autostrăzii Sibiu-Piteşti!

Una din cele două secţiuni ale tronsonului care traversează Carpaţii, între Cornetu şi Tigveni, are o lungime de 37,4 km şi un cost estimat cuprins între 5,3 şi 5,8 miliarde de lei, fără TVA. 

Constructorii români, austrieci, spanioli, italieni şi turci care concurează pentru Secţiunea 3 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, vor avea la dispoziţie maxim 14 luni pentru proiectare şi 59 de luni pentru execuţie, după semnarea contractului”, a anunţat ministrul Transporturilor.

Câştigătorul va trebui să construiască:

-95 de poduri şi pasaje

-1 tunel cu două galerii independente (1,7 km/ galerie)

- 2 noduri rutiere (Cornetu şi Văleni)

- 1 ecoduct (în zona localităţii Călineşti)

Lucrările vor fi finanţate din fonduri europene nerambursabile.

În momentul finalizării celor 5 secţiuni, Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km şi va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi pe Coridorului Rin -Dunăre (Coridorul 4 Paneuropean).

La ora actuală Secţiunile 1 şi 5 sunt în construcţie, Secţiunea 4 este în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic iar Secţiunea 2 (pentru care s-a semnat contractul în luna februarie) urmează să intre în scurt timp în faza de proiectare.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite