Au mai rămas câteva zile până la termenul limită de conectare a aparatelor de marcat la sistemul ANAF. Ce amenzi riscă operatorii economici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Operatorii economici, contribuabili mici şi mijlocii, care au obligaţia utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), mai au timp până, marţi, 30 noiembrie, pentru conectarea aparatelor la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare ANAF.

Acest termen nu va fi prelungit, precizează reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, într-un comunicat transmis în urmă cu câteva zile.

Sursa citată mai menţionează că, în perioada imediat următoare, echipele de control vor face verificări cu privire la îndeplinirea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale, pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a AMEF a ajuns la scadenţă.

„Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice au obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110).”, informează ANAF.

Conform sursei citate, nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF, în scopul transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 8.000 şi 10.000 lei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite