Astra Vagoane livrează 22 de tramvaie noi Primăriei Cluj Napoca. Ce alte oraşe mai sunt interesate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Cluj-Napoca a atribuit companiei Astra Vagoane Călători contractul pentru livrarea a 22 de tramvaie noi, pentru care va plăti puţin peste 170 milioane de lei, a informat Club Feroviar.

Iniţial, contractul fusese estimat la 190 milioane lei (41 milioane euro), valoarea finală plătită fiind de 170,17 milioane lei (36,6 milioane euro). Astra Vagoane a fost unicul ofertant.

Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanţare de peste 100 de milioane de euro pentru susţinerea transportului electric nepoluant în oras. În această cerere de finanţare este cuprinsă şi achiziţia celor 22 de tramvaie noi.

Astra Vagoane Arad este unic ofertant în alte două licitaţii pentru furnizarea de tramvaie noi, la Oradea, 20 de tramvaie şi 18 în municipiul Galaţi. Aceste oferte sunt în curs de evaluare.

Anul acesta o serie de alte oraşe au anunţat achiziţionarea de tramvaie noi, licitaţiile fiind deja lansate în oraşe precum Arad şi Timişoara sau în diverse etape preliminare în orase precum Craiova, Brăila, Ploieşti sau Iaşi.

Un alt proiect semnificativ a fost anunţat la Bucureşti şi prevede achiziţia a 100 de tramvaie noi, pentru care s-a depus o cerere de finanţare de  220 milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite