ANRE sancționează trei furnizori de energie cu 18 milioane de lei. Alți doi au primit avertismente scrise

0
Publicat:

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a sancționat cinci furnizori de energie, doi cu avertisment scris și trei cu amendă din cifra de afaceri, în jur de 18 milioane de lei.

foto: teanc de bancnote de 100 de lei
ANRE sancționează trei furnizori de energie cu 18 milioane de lei

Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, instituția a sancționat cinci furnizori de energie, doi cu avertisment scris și trei cu amendă din cifra de afaceri, respectiv unul cu 14,4 milioane de lei, al doilea cu 1,4 milioane de lei și al treilea cu 2,3 milioane de lei. Amenzile au fost aprobate de către Comitetul de Reglementare.

În plus, potrivit datelor publicate de ANRE, s-a constatat că acești furnizori au cumpărat energie de pe MACEE la 450 de lei, destinată clienților finali și au vândut-o pe alte piețe, tranzacție care nu a fost conformă legislației în vigoare.

Cele două societăți care au primit avertisment au demonstrat că nu aveau cum să își echilibreze consumul și aveau cantități foarte mici.

Pe lângă această amendă din cifra de afaceri, ANRE a mai acordat în acest an amenzi în valoare de 33 de milioane de lei, dintre care 27 de milioane de lei au fost pe energie electrică și 6 milioane de lei pe gazele naturale.

Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fișelor de analiză și determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul de stat prin intermediul bugetelor Ministerului Energiei, respectiv al Ministerului Muncii – Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.118/2021, cu modificările și completările ulterioare, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022 și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 27/2022, cu modificările și completările ulterioare, pentru perioada aprilie 2022 – octombrie 2023”, mai menționează un alt comunicat de presă publicat în data de 20 decembrie de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite