Angajatul de 1,2 miliarde de euro. Renault Industrie Roumanie a expediat anul trecut 1,5 milioane de metri cubi de piese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesele şi accesoriile auto sunt un succes fulminant pentru Renault     FOTO: Reuters
Piesele şi accesoriile auto sunt un succes fulminant pentru Renault     FOTO: Reuters

Renault Industrie Roumanie a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 5,431 miliarde de lei, aproximativ 1,206 miliarde de euro, cu un singur angajat, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Sectorul auto este cunoscut a fi coloana vertebrală a economiei româneşti şi unul care lucrează cu adevărat în ritm occidental.

Ei bine, adevărata măsură a eficacităţii sectorului auto românesc o constituie performanţa înregistrată de compania Renault Industrie Roumanie. Aceasta a raportat pentru 2012 vânzări de 5,431 miliarde de lei, aproximativ 1,206 miliarde de euro, cu un singur angajat, conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Obiectul său de activitate îl constituie „comerţul cu ridicata de piese şi accesorii pentru autovehicule”, potrivit sursei citate. 

Faţă de 2011, Renault Industrie Roumanie şi-a mărit vânzările de la 3,94 miliarde de lei la 5,43 miliarde, însă a trecut de la un profit de 1,04 milioane de lei la o pierdere de 19,8 milioane de lei.

Renault Industrie Roumanie are în conturi 489 milioane de lei, creanţe de încasat de 350 de milioane şi stocuri de 54,6 milioane de lei. Datoriile se ridică şi ele, în schimb, la 860 de milioane de lei.

Spre comparaţie, în 2007 făcea o cifră de afaceri de 1,81 miliarde de lei şi un profit net de 2,18 milioane. Creşterea fulminantă a vânzărilor acesteia a sosit pe măsură ce modelul Logan a început să aibă tot mai mult succes în Occident.

UPDATE: Societatea Renault Industrie Roumanie a fost parte a Directiei Logistice a Renault România, care asigură atât legătura între furnizori şi uzine, cât şi între uzine şi clienţi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Comunicare Renault România. 

„Renault Industrie Roumanie – International Logistics Network a fost înfiinţată în 2005 ca platforma de export, misiunea sa fiind expedierea colecţiilor CKD către alte uzine Renault care fabrică vehicule din gama Entry. Activitatea de pe platforma RIR a fost realizată în principal cu personal angajat al Dacia care era principalul furnizor de produse şi servicii al RIR”, se arată într-un răspuns al Direcţiei Comunicare Renault România.

La începutul acestui an, Renault Industrie Roumanie a fost absorbită de Automobile Dacia, activitatea societăţii continuând sub forma unui punct de lucru al Dacia.

În 2012, societatea expediat peste 1.560.196 de  metri cubi de piese, echivalentul a 920.646 vehicule fabricate în uzinele grupului Renault. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite