Anchor Grup a investit peste 400 de milioane de euro în România, în ultimii 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchor Plaza
Anchor Plaza

Compania multinaţională Anchor Grup, jucător în sectoarele rezidenţial, spaţii de birouri şi comerciale, a investit în România, în cele două decenii în care a fost prezentă pe piaţa locală, peste 400 de milioane de euro.

Anchor Grup a intrat pe piaţa locală în 1997 şi primul proiect pe care l-a dezvoltat a fost totodată primul centru comercial din România: Bucureşti Mall. Cinci ani mai târziu, compania multinaţională a inaugurat al doilea mall al său, Plaza Romania, care găzduieşte şi multiplexul deţinut de Anchor Grup, Movieplex Cinema. La ora actuală, cele două centre comerciale au o rată de ocupare de 99% şi respectiv 97%. GLA Bucureşti Mall şi al Plaza Romania ajunge la 78.500 de metri pătraţi.

În 2017, portofoliul companiei multinaţionale include, în plus faţă de cele două mall-uri, clădiri de birouri şi rezidenţiale. Anchor Grup deţine Anchor Plaza, cu o rată de ocupare de 81%, Metropol, cu un GLA de aproximativ 35.000 de metri pătraţi şi Plaza Romania Offices (PRO), rezultatul primei conversii a unui spaţiu de retail în spaţiu de birouri făcute de companie. Principalul chiriaş, Mega Image, ocupă peste 50% din spaţiul disponibil în PRO.

În ceea ce priveşte spaţiul rezidenţial, Anchor Grup este cunoscut pentru complexul său premium InCity Residences, aflat în apropierea Bucureşti Mall, complex care înseamnă peste 500 de apartamente aflate în patru blocuri.

Anul trecut, cifra de afaceri a Anchor Grup a depăşit 35 de milioane de euro, iar, în 2017, a înregistrat o evoluţie pozitivă.

În prezent, compania multinaţională se concentrează asupra proiectelor rezidenţiale în curs de dezvoltare. În apropierea InCity Residences, Anchor Grup deţine un teren de 8.000 de metri pătraţi pe care a început construcţia unui complex rezidenţial premium. Acesta va include 188 de apartamente în patru blocuri cu subsol, parter şi cinci etaje, blocuri ce vor fi finalizate în primăvara lui 2019.

Un alt proiect Anchor Grup în curs de dezvoltare este Pallady Towers. Complexul rezidenţial aflat pe bulevardul Theodor Pallady din Titan va avea 200 de apartamente aflate în două blocuri. Primul stadiu al proiectului, care include 109 de apartamente, se va încheia în septembrie 2018. Compania deţine terenuri şi în Voluntari, Fundulea şi Berceni. În ce priveşte proiectele pe termen mediu, Anchor Grup planifică să dezvolte o serie de ansambluri rezidenţiale de lux pe aceste terenuri la finalul anului viitor.

 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite