Yves Rocher a cumpărat un lanţ de magazine de cosmetice din România

Yves Rocher a cumpărat un lanţ de magazine de cosmetice din România

Yves Rocher a preluat un lanţ de magazine de cosmetice din România, prezent în opt mari oraşe, tranzacţia fiind deja aprobată de Consiliul Concurenţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania franceză Laboratoires de Biologie Végétale Yves Rocher a preluat Sabon Holdings SRL.
 
Laboratoires de Biologie Végétale Yves Rocher este societatea-mamă a Grupului Rocher, prezent în numeroase ţări în sectoarele produselor cosmetice, textile-îmbrăcăminte, articole de uz casnic şi produse de nutriţie (sănătate). În ceea ce priveşte produsele cosmetice, Grupul Rocher produce şi vinde o gamă largă de produse cosmetice destinate publicului larg, care include produse pentru îngrijirea feţei şi a corpului, îngrijirea părului, parfumuri, produse de machiaj şi articole de toaletă.
 
Mărcile de produse cosmetice ale Grupului Rocher, prezente în România, sunt Yves Rocher, Sabon, Flormar, Stanhome, Kiotis şi Docteur Pierre Ricaud.
 
Sabon Holdings S.R.L are ca obiect principal de activitate vânzarea cu amănuntul prin magazine a produselor cosmetice şi, în secundar, vânzarea articolelor de uz casnic. Sabon România vinde numai produse sub marca Sabon, atât prin intermediul celor 17 magazine fizice dedicate, în Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Sibiu, precum şi on-line.
 
În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: