Un investitor străin vrea să deschidă o fabrică în sectorul auto. Are nevoie de 2.000 de angajaţi

Un investitor străin vrea să deschidă o fabrică în sectorul auto. Are nevoie de 2.000 de angajaţi

Un investitor străin a solicitat autorităţilor române să identifice un teren de 70 de hectare unde să poată construi o nouă fabrică pentru segmentul auto şi să angajeze 2.000 de oameni din zonele apropiate.

Solicitarea a fost trimisă mai multor oraşe din Ardeal de către  Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin intermediul Invest România, scrie alba24.ro.
 
Investitorul, al cărui nume nu a fost deocamdată dezvăluit, a solicitat autorităţilor române să-l ajute să găsească un teren compact de minim 70 de hectare. De asemenea, acesta are nevoie de utilităţi şi, foarte important, investitorul solicită să fie aproape de autostradă şi de calea ferată.
 
Investiţia vizează o fabrică în care vor munci 2.000 de persoane, deci în oraş sau în oraşele şi satele din apropiere trebuie să existe forţă de muncă disponibilă.
 
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin intermediul investromania.gov.ro a solicitat ADR Centru sprijinul pentru identificarea unui teren care poate fi pus la dispoziţia unui investitor pentru realizarea unei  investiţii în domeniul auto, cu următoarele specificaţii:
 
Condiţiile solicitate de investitor:
 
Teren: 70 ha plat, lot compact (teren greenfield);
 
Electricitate: 55 MW la începutul anului 2023 şi 100 MW gata la mijlocul anului 2024;
 
Gaz: 4000 mc/h gata la începutul anului 2023 şi 7500 mc gata la mijlocul anului 2024;
 
Apă: 2400 mc/zi gata la începutul anului 2023 si 4400 mc /zi gata la mijlocul anului 2024;
 
Canalizare: 300 mc/zi gata la începutul anului 2023;
 
”Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm să ne sprijiniţi în identificarea unor amplasamente pentru investiţia prezentată mai sus. În cazul în care există astfel de amplasamente, vă rugăm să completaţi Anexa 1 pentru fiecare locaţie identificată, ţinând cont de cerinţele investitorului prezentate mai sus. Pot fi incluse aici atât locaţii aflate în proprietate publică cât şi privată, în măsura în care vă sunt cunoscute” se arată în solicitare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările