Un gigant din asigurări vinde afacerea din România

Un gigant din asigurări vinde afacerea din România

Compania olandeză de asigurări Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, în încercarea de a obţine numerar pentru a face faţă mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus şi a-şi majora câştigurile pe pieţele sale de bază, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aegon colaborează cu banca americană de investiţii JPMorgan şi a purtat discuţii preliminare cu firme din industrie pentru vânzarea subsidiarei, care se concentrează în special pe Ungaria, dar este de asemenea activă în Polonia, România şi Turcia, susţin sursele, conform Reuters.

Compania ar putea fi evaluată la aproximativ 650 milioane de euro (767,85 milioane de dolari) şi ar putea fi vândută ca parte a unui proces de licitaţie, notează sursa citată.

Companiile de asigurări NN Group (Olanda) şi KBC (Belgia) studiază depunerea unor oferte pentru aceste active, în timp ce grupul german Allianz şi-a exprimat de asemenea interesul, susţin sursele

Reprezentanţii Aegon, Allianz, NN Group şi KBC au refuzat să comenteze informaţia.

Aegon oferă asigurări de viaţă şi generale în Ungaria, unde este prezentă din 1992, când a achiziţionat fosta companie de asigurări de stat Állami Biztosíto şi apoi a folosit divizia ca ca o platformă pentru noi achiziţii în Europa Centrală şi de Est, informează Reuters.

Directorul general al Aegon, Lard Friese, anunţa în august că va urma o revizuire a operaţiunilor companiei pe unele din cele 20 de pieţe unde operează, ca parte a eforturilor de prezervare a capitalului.

În 2018, compania olandeză de asigurări a vândut operaţiunile sale din Cehia şi Slovacia către NN Group pentru 155 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările