Transgaz, profit în creştere în primele 6 luni, deşi a transportat mai puţine gaze

Transgaz, profit în creştere în primele 6 luni, deşi a transportat mai puţine gaze

Profitul Transgaz a crescut în primul semestru, la mai puţine gaze transportate Transgaz a raportat o creştere cu 18% a profitului net, în condiţiile unei scăderi cu aproape 10% a cifrei de afaceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net de circa 231 de milioane de lei, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri a companiai a scăzut, de la 938 de milioane în primul semestru din 2019, la 851 de milioane în primul semestru al acestui an. 
 
Transgaz a transportat cu cu 4% mai puţine gaze în primul semestru al anului, adică sub 70 de TWh, faţă de cei 73 raportaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut. Ca atare, rata profitului brut a ajuns la 32,5% faţă de 24,7& în 2019, iar profitul operaţional EBITDA a ajuns să reprezinte peste 40% din totalul vânzărilor, de la 33,2% anul precedent.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările