Românii au trimis mult mai multe colete în străinătate decât anul trecut

Românii au trimis mult mai multe colete în străinătate decât anul trecut

Coletăria.ro, expert în expedierea şi livrarea coletelor, parte a grupului Packeta, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est, estimează pentru finalul anului dublarea volumului de colete care vor intra în România din afara graniţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principalele motivele vor fi comenzile realizate de Black Friday făcute de români în magazinele online din afara ţării şi pe durata lunii decembrie, tradiţional, perioadă în care se fac cele mai multe comenzi online dintr-un an.
 
Totodată, şi numărul de colete trimise de români în străinătate a crescut semnificativ. Coletăria.ro estimează o creştere de 35% a numărului de colete trimise în străinătate în 2020, faţă de anul trecut, în reţeaua proprie.
„Volumul coletelor din străinătate care intră în România va creşte considerabil în perioada următoare.
 
La fel ca şi magazinele online din România, eshop-urile din străinătate reuşesc să anticipeze foarte bine necesităţile consumatorilor români şi se adaptează ca atare, venind în sprijinul clienţilor”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro. „Estimăm că fiecare român a făcut, cel puţin o dată, o comandă din străinătate. De multe ori, fără să ştie că magazinele online de la care a cumpărat sunt din afara graniţelor, acestea fiind foarte bine adaptate la specificul local, astfel, apărând ca şi cum ar fi autohtone”.
 
În acest context, Coletăria.ro anunţă noi modalităţi rapide de transport al coletelor prin realizarea de noi parteneriate şi inaugurarea de noi rute de transport. 
 
Livrarea cu FedEx în America
 
Cel mai nou parteneriat în acest sens este cel cu FedEx, ce permite trimiterea de colete către toate statele SUA, inclusiv Hawaii, într-un timp record: în doar 6 zile. Mai mult, acum pot fi trimise colete cu o greutate de până la 10 kg, nu de doar 2 kg, cel mult, cât permitea soluţia anterioară de transport. (Info suplimentare aici: https://blog.coletaria.ro/livrarea-cu-fedex-in-america)
 
Datorită îmbunătăţirii proceselor şi, de asemenea, datorită noilor depozite construite anul acesta în Europa, Coletăria.ro a accelerat şi mai mult livrarea către Franţa cu transportatorul FR Colissimo, coletele fiind livrate în doar 5 zile după depunerea coletului în sistemul Coletăria.ro. În prezent, în Franţa, grupul Packeta operează deja, prin parteneri, 19.000 de puncte de preluare a coletelor. 
 
Şi operaţiunile din Polonia şi Grecia au fost îmbunătăţite, grupul Packeta deschizând un nou depozit în Polonia şi stabilind un nou parteneriat cu transportatorul Taxydromiki.
 
În România, Coletăria.ro a stabilit un nou parteneriat cu compania de curierat Sameday, care livrează coletele direct la adresă, în maximum 2 zile şi la preţuri de la 20 de lei + TVA.
 
Coletăria.ro este expert în expedierea şi livrarea coletelor şi parte a grupului Packeta, cu cea mai mare reţea de puncte pick-up din Europa Centrală şi de Est. Compania a intrat pe piaţa din România în urmă cu doi ani şi oferă magazinelor online o soluţie ieftină şi eficientă de a transporta colete. Până în prezent, grupul Packeta a transportat mai mult de 20 de milioane de colete, datorită colaborării cu peste 28.000 de magazine online şi selleri şi operează peste 5.000 de puncte pick-up în Europa Centrală şi de Est. Pe lângă soluţia alternativă de livrare în punctele de pick-up, Coletăria.ro este şi o platformă logistică şi oferă magazinelor online şi soluţia clasică de livrare a coletelor la domiciliu. Magazinele online îşi pot expedia coletele nu numai la nivel naţional, ci şi la nivel internaţional, în toate cele 27 de ţări din Uniunea Europeană, plus Marea Britanie, Ucraina, Federaţia Rusă şi SUA. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările