Reorganizarea Tarom: Doi oameni-cheie părăsesc compania. Cine îi înlocuieşte

Reorganizarea Tarom: Doi oameni-cheie părăsesc compania. Cine îi înlocuieşte

Foto MEDIAFAX

Operatorul aerian român continuă restructurarea, doi oameni importanţi din conducerea operatorului aerian de stat urmând a pleca, potrivit un mail intern al companiei, consultat de businessmagazin.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit businessmagazin.ro, este vorba despre Florin Susanu, directorul de zbor al Tarom, care a ocupat de două ori şi funcţia de director general al companiei în 2017 şi 2019, şi Alfred Ghergan, pilotul-şef. Ambii pleacă de la 1 decembrie din conducerea operatorului aerian.

Poziţiile vor fi ocupate de Cătălin Radu Prunariu, fiul lui Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spaţiul cosmic şi care va prelua funcţia de director de zbor, iar cea de pilot-şef va fi pre­luată de Valentin Voicu, ambii piloţi experi­men­taţi ai Tarom.

„Suntem convinşi că im­plicarea şi profe­sionalis­mul lor vor contribui la o nouă etapă în dezvoltarea com­paniei“, scrie în mailul semnat de Mihăiţă Ursu, cel care ocupă din vara 2020 funcţia de director ge­neral al Tarom.
 
Tarom a pierdut în primele 9 luni ale anului peste 70% din traficul din 2019 din cauza crizei sanitare, situaţie care se suprapune oricum cu peste o perioadă de mai bine de un deceniu în care firma nu a făcut profit, indiferent de contextul de piaţă. Lipsa zborurilor ridică însă o altă problemă majoră pentru companiile aeriene, dincolo de cea financiară, respectiv cea de siguranţă în operare cu un personal care mai mult stă la sol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările