Plecări voluntare la Dacia: Angajaţii vor primi între 16.000 şi 130.000 lei, în funcţie de vechime

Plecări voluntare la Dacia: Angajaţii vor primi între 16.000 şi 130.000 lei, în funcţie de vechime

Uzina Dacia a iniţiat un program de plecări voluntare, anunţând că angajaţii care doresc să plece de bunăvoie vor primi între 16.000 şi 130.000 lei, în funcţie de vechime.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru ameliorarea performanţei companiei, se initiază un program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părţilor (perimetrul CM ADSA & RMR) incepând cu 1 iulie 2022”, a anunţat compania, citată de jurnaluldearges.ro.
 
Potrivit acesteia, valoarea primei va fi în funcţie de vechimea în muncă a salariaţilor în societăţile Grupului Renault România:
 
-până la 2 ani vechime, 16.000 de lei net;
 
-între 2 şi 4 ani vechime, 40.000 de lei net;
 
-între 4 şi 8 ani vechime, 70.000 de lei net;
 
-între 8 şi 12 ani vechime, 85.000 de lei net;
 
-între 12 şi 16 ani vechime, 105.000 de lei net;
 
-peste 16 ani vechime, 130.000 de lei net.
 
În plus, odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii iunie (lichidarea lunii iunie) salariaţii vor primi şi plata zilelor de concediu de odihnă.
 
Salariaţii care vor pleca prin acest program (ale căror poziţii se vor închide) pot să beneficieze, la solicitare, până la finalul anului 2022, de reducerea prevăzută în CCM la cumpărarea unui autovehicul nou din gama Dacia, Renault sau Nissan.
 
„Recomandăm luarea în considerare a oportunităţii oferite de acest program de plecări voluntare în special:
 
-salariaţilor din perimetrele unde au loc automatizări, robotizări, digitalizări, reduceri/incetări de activitate, finalizari de proiecte, modificări ale structurilor organizatorice care au că şi consecinţă suprimări de posturi şi/sau ajustarea echipelor;
 
-salariaţilor cu recomandări medicale stabilite în Fişa de aptitudini medicale, intrucât trecerea în alte posturi de lucru se poate face doar în limita disponibilităţilor acestora.”, notează compania.
 
 
Oficialii Dacia au explicat pentru LifeNews.ro că acţiunea nu este menită să reducă personalul angajat pentru că, tot în acest an, grupul Renault România are în plan recrutarea a circa 500 de persoane pe posturi nou create pentru specificul viitoarelor produse.
 
„Este un program de plecări voluntare. Un astfel de program se derulează o dată la câţiva ani (ultima dată în 2017). Solicitările vor fi analizate şi validate doar dacă nu afectează competitivitatea întreprinderii. Toate solicitările vor fi luate în considerare şi analizate conform acestui criteriu”, au declarat pentru LifeNews.ro oficialii grupului Renault România.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările