Plafonul pentru IMM Invest, dublat în Parlament. Cîţu, extrem de „modest“: Tot ce propun este fantastic

Plafonul pentru IMM Invest, dublat în Parlament. Cîţu, extrem de „modest“: Tot ce propun este fantastic

Florin Cîţu FOTO gov.ro

Parlamentul a aprobat miercuri programul IMM Invest, dar a dublat plafonul de garanţii. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu susţine că acest lucru confirmă că programul este un succes şi nu afişează nicio urmă de modestie, spunând că tot ce propune „este fantastic”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, Ordonanţa de urgenţă privind programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM Invest, pe care au modificat-o, astfel încât, pentru anul 2020, plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul programului a fost mărit de la 15 miliarde lei la 30 miliarde lei, scrie Agerpres.

Au votat „pentru” 308 deputaţi, iar 2 s-au abţinut. Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Prin adoptarea acestui proiect se aprobă Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie - IMM Invest România, „program ce are ca obiectiv acordarea de facilităţi de garantare de către stat în mod transparent şi nediscriminatoriu pentru creditele acordate întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie, denumite în continuare beneficiari, de către instituţiile de credit”, scrie Agerpres. 

„Caracteristicile creditelor garantate în cadrul programului se stabilesc prin normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă. Programul este multianual, transparent şi nediscriminatoriu, de încurajare şi de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie. (...) Pentru anul 2020, plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul programului este de 30.000.000.000 lei”, se arată în proiect, aşa cum a fost modificat în Camera Deputaţilor.

Cîţu: PSD se predă

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu susţine că programul IMM Invest este acum un succes, fiind confirmat de toate forţele politice.

„PSD se predă şi confirmă public succesului programului IMM Invest!! Desi a început de doar câteva săptămâni programul IMM Invest este un succes confirmat acum şi de toate forţele politice. PSD a încercat să submineze acest program din prima zi dar în fata datelor reale a trebuit să se predea. Astăzi, în Parlament, Ciolacu şi gaşca lui au cerut dublarea plafonului de garanţii pentru IMM Invest. Prin decizia de astăzi PSD îmi dă dreptate. Am spus de nenumărate ori că dacă programul este un succes vom majora plafonul de garanţii. Domnule Ciolacu vă felicit că m-aţi ascultat şi aţi luat notiţe. Ştiam că până şi dumneavoastră veţi înţelege că tot ce propun este fantastic. Bineînţeles, PSD face această modificare într-un stil populist şi fară o analiză fundamentată. Voi face eu aceasta analiză. Incompetenţii de la PSD nu stiu că orice creştere de plafon trebuie aprobată de CE pe baza unei analize foarte bine fundamentate. IMM Invest este o schemă de ajutor de stat şi trebuie aprobată de CE. Vor învăţa după ce vor citi acest mesaj”, a scris Cîţu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: