O companie norvegiană vrea să deschidă o fabrică în România. Virgil Popescu: Le-am spus să meargă în Valea Jiului

O companie norvegiană vrea să deschidă o fabrică în România. Virgil Popescu: Le-am spus să meargă în Valea Jiului

O companie norvegiană doreşte să investească 800 de milioane de euro în România în capacităţi de producţie a unui combustibil care poate înlocui cărbunele, a afirmat, miercuri, ministrul propus al Energiei, Virgil Popescu.

„Este o companie mare norvegiană cu care am negociat, am discutat. Doreşte să facă mai multe facilităţi de producţie a acestui combustibil care poate înlocui cărbunele, este un combustibil pe bază de biomasă, dar nu vorbim de lemn, ci de un amestec de biomasă", a arătat Popescu, în cadrul unor declaraţii de presă de la finalul audierilor în comisiile reunite de specialitate din Parlament.
 
Această companie doreşte să investească 800 de milioane de euro în România în 10 facilităţi de producţie, a susţinut el.
 
"I-am trimis în primul rând în Valea Jiului", a adăugat oficialul guvernamental.
 
Virgil Popescu a primit miercuri aviz favorabil pentru portofoliul de la Ministerul Energiei, din partea comisiilor parlamentare de specialitate reunite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările