Inteva Products a deschis la Oradea a doua fabrică de componente auto din România. Americanii vor să mai angajeze 100 de oameni

Inteva Products a deschis la Oradea a doua fabrică de componente auto din România. Americanii vor să mai angajeze 100 de oameni

Inteva are deja o fabrică la Salonta, cu 300 de angajaţi

Grupul american Inteva Products a inaugurat astăzi, la Oradea, o fabrică de componente auto, unde intenţionează să angajeze peste 100 de persoane, aceasta fiind a doua unitate pe care o deţine în România. Producţia fiind estimată să înceapă în această vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noua fabrică din Oradea va dubla capacitatatea de producţie din România“, a declarat într-un comunicat Lon Offenbacher, preşedintele şi directorul general al Inteva Products.
 
Compania americană va produce la Oradea componente pentru sisteme de acoperişuri auto, care vor fi furnizate în principal clienţilor din Europa.
 
Fabrica din Oradea este a doua unitate a Inteva Products în România, după achiziţia, în 2011, a fabricii de componente auto deţinute de ArvinMeritor la Salonta, judeţul Bihor. Aceasta are aproape 300 de salariaţi.
 
Deschiderea fabricii din Oradea face parte dintr-un program pentru extinderea operaţiunilor companiei la nivel global.
 
Inteva Products are operaţiuni în 18 ţări, unde lucrează peste 12.500 de angajaţi.
 
În 2013, Inteva Products a raportat o cifră de afaceri de 24 milioane de lei în România , în scădere uşoară de la 24,8 milioane de lei în anul anterior. Profitul net a crescut cu 40,6%, de la 1,82 milioane de lei la 2,56 milioane de lei. 
citeste totul despre: