Eximbank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti. Noua bancă intră în top 10 din România

Eximbank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti. Noua bancă intră în top 10 din România

EximBank anunţă că a finalizat achiziţia Băncii Româneşti, iar noua entitate se va situa printre primele 10 bănci din România, având o cotă de piaţă de aproximativ 3%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oferta înaintată este parte a acordului încheiat în luna iunie 2019 între EximBank şi National Bank of Greece (NBG) privind achiziţia participaţiei acesteia de 99,28% în acţionariatul BROM.

În urma achiziţiei, EximBank intră pe piaţa de retail din România, devenind o bancă universală cu servicii complete.

„Prin achiziţia Băncii Româneşti, EximBank îşi îmbunătăţeşte serviciile acordate clienţilor locali şi îşi creşte capacitatea de susţinere a dezvoltării economiei româneşti. Cota de piaţă a BROM, un management performant şi un nivel bun de solvabilitate şi lichiditate completează punctele forte ale EximBank, împreună urmând să fim şi mai puternici. Sunt încrezător că toate aceste elemente definitorii, unificate la finalul procesului de integrare ce urmează, vor crea o instituţie de referinţă pe piaţa financiar-bancară ce va răspunde mai bine cerinţelor clienţilor noştri”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

J.P. Morgan Securities plc a acţionat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacţiei. EximBank a mai fost asistată de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, în timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internaţional, iar Bulboacă&Asociaţii SCA a asigurat asistenţa juridică pe plan local.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: