Două companii româneşti vor să livreze tramvaie pentru Bucureşti. STB va anunţa câştigătorul licitaţiei în iunie 2020

Două companii româneşti vor să livreze tramvaie pentru Bucureşti. STB va anunţa câştigătorul licitaţiei în iunie 2020

Două companii din industria feroviară românească au depus oferte la licitaţia pentru tramvaie de 18 metri organizată de Societatea de Transport Bucureşti (STB), anunţă clubferoviar.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit clubferoviar.ro, prima vine de la ofertantul unic Electroputere VFU Paşcani, împreună cu Reloc Craiova (terţ), ambele parte a Grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. Cea de-a doua ofertă este a asocierii Astra Vagoane Călători Arad (lider), Atelierele CFR Griviţa Bucureşti (ofertant) şi CRRC Qingdao Co. Ltd. China. Astra Vagoane Călători este controlată de omul de afaceri arădean Valer Blidar.
 
Sigur vom avea câştigător român la licitaţia pentru tramvaie de 18 metri
 
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a lansat la finele lunii septembrie licitaţia pentru achiziţia a 40 de tramvaie noi de 18 metri lungime. Valoarea estimată a achiziţiei este de 307,6 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării cu 461,4 milioane, dacă va fi comandat un lot suplimentar de 60 de tramvaie.
 
Licitaţia lansată de STB vizează achiziţia de tramvaie noi din gama de 18 m cu podea total coborâtă. Contractul de furnizare va fi unul multianual, cu derulare în anii 2019 şi până în 2022, reprezentând încheierea contractului şi respectiv livrarea a 40 tramvaie şi posibilitatea încheierii unui act adiţional de prelungire a valabilităţii, maximum până în 2024, şi de suplimentare a cantităţii cu până la maximum 60 de bucăţi.
 
Ofertele vor fi evaluate până la data de 2 iunie 2020. De această dată, sigur vom avea câştigător al licitaţiei o companie românească din industria feroviară.
 
O altă achiziţie de tramvaie pentru Capitală, de 36 de metri lungime, blocată după ce Astra Vagoane a contestat licitaţia Primăriei
 
Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a anulat decizia de atribuire pentru tramvaie, organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de la Durmazlar au fost desemnaţi câştigători, a informat Club Feroviar.
 
De asemenea, Primăria va trebui să-i plătească societăţii Astra Vagoane Călători cheltuielile cu avocaţii.
 
”În temeiul art. 26 alin. (2) şi (5) din Legea nr. 101/2016, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, admite, în parte, contestaţia formulată de Astra Vagoane Călători SA, în contradictoriu cu Municipiul Bucureşti, şi anulează adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire nr. 3307/04.11.209 şi 3308/04.11.2019 şi raportul procedurii de atribuire nr. 3297/04.11.2019”, se arată în decizia CNCS obţinută în exclusivitate de Club Feroviar.
 
CNSC obligă astfel Primăria Municipiului Bucureşti la reevaluarea ofertei Durmazlar, în termen de 20 de zile de la primirea deciziei.
 
De asemenea, CNSC obligă Primăria Capitalei la plata sumei de 35.000 de lei către Astra Vagoane Călători, reprezentând cheltuielile cu avocaţii.
 
Decizia CNCS este obligatorie pentru părţi, dar împotriva ei se poate formula plângere în termen de zece zile lucrătoare de la comunicare.
 
La începutul lunii noiembrie, Primăria a anunţat că turcii de la Durmazlar au câştigat licitaţia prin care ar fi trebuit să livreze 100 de tramvaie noi pentru Capitală. Licitaţia a fost contestată de Astra Vagoane, companie care a participat la licitaţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: