Complexul Energetic Oltenia nu a primit nicio ofertă pentru pachetele de energie scoase la vânzare pe OPCOM

Complexul Energetic Oltenia nu a primit nicio ofertă pentru pachetele de energie scoase la vânzare pe OPCOM

Complexul Energetic Oltenia este, alături de Hidroelectrica, cel mai mare producător de electricitate din ţară      FOTO CEO

Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari producători de electricitate deţinuţi de stat, nu a reuşit să vândă marţi pe bursa de energie OPCOM electricitate în valoare de 273,3 milioane de lei (60,33 milioane euro), din cauza lipsei ofertelor, scrie Mediafax.

Compania a programat pentru marţi 11 licitaţii în care a pus la dispoziţia cumpărătorilor 1,48 milioane MWh de electricitate, echivalentul a 2,5% din producţia totală a României în 2012.
 
Energia urma să fie livrată în cursul acestui an. Preţul pe MWh varia între 184 lei şi 186 lei, în funcţie de dimensiunea pachetului de energie scos la vânzare.
Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2012 prin fuziunea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova. Compania are 13 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.900 MW.
 
Statul deţine, prin Departamentul pentru Energie, 77% din titlurile Complexului Energetic Oltenia, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 21,5%.
 
Nuclearelectrica vine mâine la testul pieţei
 
Totodată, Nuclearelectrica (SNN), controlată de Departamentul pentru Energie, a programat pentru miercuri, 22 ianuarie, 15 licitaţii pentru vânzarea de electricitate. Până la ora transmiterii acestei ştiri, Nuclearelectrica a încheiat şase tranzacţii de vânzare, la preţuri cuprinse între 169,51 lei şi 173,5 lei pe MWh.
 
De asemenea, Nuclearelectrica va încerca să vândă, joi, tot pe OPCOM, un pachet de 1,67 milioane MWh de energie, echivalentul a 15,8% din producţia companiei estimată pentru acest an, pentru care vrea să încaseze 285,2 milioane de lei (62,9 milioane de euro).
 
Producţia de energie a României a fost anul trecut 58,5 TWh, astfel că pachetul de energie scos la vânzare de Nuclearelectrica reprezintă 2,8% din total.
 
Mai puteţi citi:
 
Complexul Energetic Oltenia este forţat de reglementările Curţii de Conturi să includă în bilanţuri penalităţi la creanţele neîncasate, sume care nu vor mai fi recuperate vreodată, dar pe care compania este obligată să plătească impozite şi dividende, a declarat Laurenţiu Ciurel.
 
Producţia de electricitate din cărbune va rămâne sustenabilă pentru mulţi ani, iar companiile care vor investi în reducerea emisiilor poluante generate de arderea cărbunilor ar putea primi unele facilităţi, a declarat Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, citat de către Mediafax.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: