Cine sunt antreprenorii prin mâna cărora, în ultimii 10 ani, au trecut proprietăţi care valorează 6% din PIB-ul României de anul trecut

Cine sunt antreprenorii prin mâna cărora, în ultimii 10 ani, au trecut proprietăţi care valorează 6% din PIB-ul României de anul trecut

Locuinţe, terenuri, maşini, hoteluri sau afaceri – sunt doar câteva dintre pro­prie­tăţile evaluate de-a lungul timpului de o familie de antreprenori din Bucu­reşti. Cumulat, în ultimul deceniu au trecut prin mâna lor bunuri de 11 miliarde de euro. Adică echivalentul a 6% din PIB-ul României pe 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru Anuţa şi Laurenţiu Stan, ideea unui business în domeniul evaluării de proprietăţi imobiliare, bunuri sau chiar afaceri s-a cristalizat în primăvara anului 2005, după ce căpătaseră expe­rienţă în această industrie. Ea lucrase ca ofiţer de credite şi evaluator intern într-o bancă, iar Laurenţiu Stan făcuse parte din echipa ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România) – asociaţia sub a cărei umbrelă se află profesia de eva­luator. Nu erau soţ şi soţie la acea vreme, dar încă de la început au gândit FairValue Consulting ca pe o „afacere de familie“, spun ei retrospectiv.
 
Au pornit la drum cu un laptop, un com­puter şi o imprimantă cu cerneală, iar su­frageria apartamentului din cartie­rul bu­cu­reştean Drumul Taberei, în care locu­iau, le-a fost primul birou. După un an şi jumătate în care au lucrat printre topuri de hârtie, dosare, acte şi seringi cu cer­neală pentru imprimantă, au hotărât că este momentul să închirieze un spaţiu pentru birou. Iar pe măsură ce numărul de clienţi a crescut, s-au mutat în spaţii tot mai mari: o garsonieră, un apartament de trei camere, pentru a se opri în urmă cu opt ani în spaţiul în care se află şi acum şi în care au investit circa 500.000 de euro.
 
citeste totul despre: