Cel mai mare retailer online din România îşi deschide centru de programare la Craiova

Cel mai mare retailer online din România îşi deschide centru de programare la Craiova

eMag caută programatori la Craiova FOTO Adevărul

Retailul online eMag lansează la Craiova un centru de programare. Este primul de acest fel din afara Bucureştiului. Astfel, tinerii din Craiova vor putea participa la mai multe proiecte la care lucrează eMag.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din 2010 până azi, departamentul de software development al eMAG a crescut de 10 ori ca număr de angajaţi, compania recrutând în mod constant specialişti în PHP,  Linux şi alte tehnologii web.

“ Am deschis primul centru  la Craiova fiindcă am găsit aici mult potenţial şi pentru că am vrut ca, într-o primă fază, să fim aproape de Bucureşti pentru a testa modalitatea de lucru.”  După Craiova, cel mai probabil vor urma alte asemenea hub-uri de programare, în diferite puncte din ţară.  “Ne interesează în acelaşi timp şi să punem bazele unor parteneriate cu universităţile din Bucuresti cât şi din ţară”, spune Irina Minicinopschi, HR manager la eMag.

Hub-ul eMAG din Craiova va debuta cu o echipă de 7 programatori care vor lucra la platforma Marketplace şi la alte proiecte interne de dezvoltare. Până la sfârşitul anului se prognozează că echipa din Craiova va ajunge până la 18-20 de angajaţi.

“eMAG este o companie de tehnologie, cel puţin în egală măsură cu cea în care este un retailer. Putem spune că am replicat în mediul digital tot ceea ce se întâmplă într-un lanţ de sute de magazine, atât ca vitrină cât şi ca procese din spate, iar acest ecosistem de aplicaţii este dezvoltat în totalitate de noi”,  spune Radu Apostolescu, Vicepreşedinte şi  Director de Dezvoltare eMAG. 

Anual, peste 1000 de CV-uri  de programatori trec prin departamentul de HR.  “Lucrăm cu câteva firme recrutare de la care am primit multe CV-uri ale unor oameni foarte buni, care nu doreau relocare în Bucureşti.  Aşa am început să luăm în calcul deschiderea unor centre locale de dezvoltare, în diferite părţi ale ţării”, spune Irina Minicinopschi, HR manager eMAG.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: