Banca lui Umbrărescu, cumpărată de indianul care deţine Sidex în timp ce-şi trimite în şomaj angajaţii

Banca lui Umbrărescu, cumpărată de indianul care deţine Sidex în timp ce-şi trimite în şomaj angajaţii

Dorinel Umbrărescu Foto arhiva Adevărul

Miliardarul indian Sanjeev Gupta, noul proprietar al fostului Sidex Galaţi a cumpărat deja banca lui Dorinel Umbrărescu, majorând capitalul social al acesteia în timp ce şi-a trimis în şomaj o parte a angajaţilor combinatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sanjeev Gupta a cumpărat Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) de la Dorinel Umbrărescu şi vrea să opereze prima majorare de capital, prin conversia împrumuturilor subordonate preluate, scrie profit.ro.
 
Dorinel Umbrărescu, unul dintre "regii asfaltului" prin UMB Spedition şi Tehnostrade, a cumpărat ATE Bank în 2013 şi în 2014 i-a schimbat numele în BRCI cu ambiţia de a face o bancă universală. Banca a înregistrat, în schimb, doar pierderi şi bilanţul s-a redus de la an la an.
 
Sanjeev Gupta a finalizat în vara anului trecut preluarea mai multor active ale Archelor Mittal, inclusiv a combinatului siderurgic de la Galaţi, cel mai mare din România. 
 
Recent, combinatul a anunţat că va trimite în şomaj o mare parte dintre angajaţi, începând cu jumătatea lunii aprilie.

În toamna anului trecut, Sanjeev Gupta anunţa, cu ocazia preluării colosului siderurgic de la ArcelorMittal,că va face investiţii de 200 de milioane de euro în retehnologizare şi o posibilă redeschidere a unor unităţi de producţie, printre care s-ar putea număra furnalul 3, în următorii 4-5 ani. 

Combinatul de la Galaţi avea atunci cel mai mare număr de angajaţi din industria siderurgică din România (7.500 de salariaţi), iar noul management susţine că numărul acestora ar putea creşte, ţinând cont că unitatea de producţie este una dintre cele mai importante deţinute de Liberty Steel şi se doreşte o poziţionare mai bună pe piaţa europeană.

”În următorii cinci ani, vom investi cel puţin 200 de milioane de euro la Galaţi. Ne interesează ca aceste investiţii să fie făcute astfel încât să creştem producţia combinatului de la două la trei milioane de tone de oţel produs pe an, dar vom investi şi în laminorul de benzi la cald pentru a îmbunătăţi calitatea produselor. Avem o înţelegere cu sindicatele locale pentru a menţine cel puţin numărul de salariaţi actual în următorii doi, trei ani. Cu siguranţă, când va creşte producţia, va fi şi o creştere a numărului de angajaţi”, a precizat Jon Bolton, CEO Liberty Steel şi director Global Steel Development în cadrul Liberty House Group.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: