Angajaţii sindicalişti ai BRD vor picheta centrala băncii luni şi marţi, după negocieri eşuate

Angajaţii sindicalişti ai BRD vor picheta centrala băncii luni şi marţi, după negocieri eşuate

Sindicatul angajaţilor BRD va picheta luni şi marţi sediul central al băncii, între orele 11.00-13.00

Sindicatul angajaţilor BRD va picheta luni şi marţi sediul central al băncii, între orele 11.00-13.00, după ce negocierile pentru contractul colectiv de muncă au eşuat, ei cerând creşterea salariilor cu 100 de lei brut pentru cei care lucrează de minimum trei ani în BRD şi o primă de 700 de lei pentru haine.

Astfel, reprezentanţii sindicatului spun că sunt nemulţumiţi din cauza aspectelor nesoluţionate în urma unei concilieri din 26 octombrie, potrivit unui comunicat transmis vineri, citat de Mediafax.
 
Aceştia vor majorarea salariilor de bază cu 100 lei brut pentru toţi salariaţii cu minim trei ani vechime în BRD la jumătatea acestui an, reprezentând cotă parte din inflaţia neacordată în perioada 2009-2014.
 
Totodată, solicită acordarea unei prime de 700 de lei net pentru a-şi cumpăra ţinute business, aşa cum le cere grupul financiar prin regulament intern.
 
Angajaţii doresc să-şi păstreze prima de participare la profit, după ce patronatul a propus eliminarea acestui drept în schimbul suplimentării primei de ziua băncii, care este condiţionată însă de atingerea unui obiectiv pe care sindicaliştii îl consideră nefezabil, respectiv păstrarea numărului de clienţi activi.
 
De asemenea, aceştia mai revendică protecţia liderilor încă un an de la terminarea mandamtului, drept care a existat în contractul colectiv de muncă, însă pe care patronatul BRD nu doreşte să-l păstreze în continuare.
 
„Sindicatul Impact avertizează că, dacă şi după pichetare, patronatul BRD-Groupe Societe Generale va avea aceeaşi atitudine inflexibilă legată de revendicările salariaţilor, va declanşa greva, conform prevederilor legii. Rămânem preocupaţi de calitatea serviciilor asigurate clienţilor, fără să afectăm interesele acestora, în condiţiile asigurării unui tratament decent al salariaţilor din partea patronatului“, se precizează în comunicatul citat de Mediafax.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările