AB Volvo a oprit producţia fabricii sale de camioane din Rusia. Ce anunţă producătorii germani şi francezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Producătorul suedez de camioane AB Volvo a anunţat luni că a oprit producţia şi vânzările în Rusia din cauza tensiunilor din Ucraina, transmite Reuters.

„Avem acum mai multe informaţii clare privind sancţiunile şi securitatea în regiune .. asta înseamnă încheierea tuturor operaţiunilor din Rusia.", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt, adăugând că măsurile se vor aplica până la noi dispoziţii.

Volvo Group generează aproximativ 3% din vânzările sale în Rusia şi are o fabrică în această ţară.

Separat, publicaţia germană Handelsblatt a anunţat luni că Daimler Truck a suspend complet cooperarea cu cel mai mare producător rus de camioane, Kamaz, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Reprezentanţii Kamaz nu au dorit să comenteze informaţia.

Şi producătorul auto francez Renault a anunţat că va suspenda, începând din această săptămână, activitatea fabricii sale din Moscova din cauza „schimbărilor forţate în actualele rute logistice", care provoacă un deficit de componente.

Producţia unităţii din Moscova va fi oprită în perioada 28 februarie - 5 martie, a informat Renault, adăugând că „sporirea controalelor la frontieră în ţările de tranzit" face dificilă asigurarea componentelor. 

Totodată, Avtovaz, cel mai mare producător auto rus, a anunţat vinerea trecută că ar putea suspenda luni unele linii de asamblare de la fabrica sa din Togliatti, în centrul Rusiei, din cauza deficitului global persistent de componente electronice. 

Avtovaz, controlat de grupul auto francez Renault, ar urma să-şi reia complet operaţiunile marţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite