2,2 milioane euro, atribuiţi prin negociere pentru întreţinerea sistemului IT de cadastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firmele de IT pot aplica pentru achiziţionarea de calculatoare şi servere

ANCPI vrea să atribuie, prin negociere, contractul de întreţinere a sistemului de cadastru şi carte funciară. Contractul pentru mentenanţa sistemului are o durată de 4 ani şi o valoare de 2,2 milioane euro, potrivit datelor publicate în SEAP. Upgrade-ul acestui sistem a fost făcut, pentru 10 milioane euro, de o firmă deţinută de Sebastian Ghiţă.

La sfârşitul anului 2014, Teamnet International, fosta firmă a urmăritului penal Sebastian Ghita, a câştigat prin licitaţie, un contract de aproape 10 milioane euro pentru upgrade-ul acestui sistem IT al Agentiei de Cadastru.

Acum, Agenţia de Cadastru (ANCPI) vrea să atribuie, prin negociere, nu prin licitaţie deschisă, un contract de peste 2,2 milioane de euro, bani în schimbul cărora se va asigura mentenanţa pentru 4 ani a sistemului IT de cadastru şi carte funciară.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul ce va fi atribuit de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin procedura negocierii, priveşte servicii de mentenanţă software (corectivă şi evolutivă) pentru sistemul IT de cadastru şi publicitate imobiliară e-Terra, acord-cadru care va fi încheiat pe 4 ani şi care are o valoare estimată de peste 10,4 milioane lei (fără TVA), 

E-Terra este un sistem IT de importanţă naţională prin care este gestionată întreaga activitate de cadastru şi înregistrare a proprietăţii din România, se arată în documentaţia ANCPI.  

  

"SICPI eTerra este un sistem de importanţă naţională, a cărui bună funcţionare este critică pentru piaţă imobiliară şi circuitul civil în general. Achiziţia în cauză are drept scop crearea condiţiilor necesare menţinerii în stare de funcţionare respectiv îmbunătăţirea permanenţă a sistemului informatic, pentru păstrarea parametrilor de funcţionare şi corelarea permanenţă cu legislaţia în vigoare”, se arată în documentaţia citată de hotnews.ro. Sistemul Informatic Integrat de Cadastru şi Carte Funciară (SICPI) eTerra a fost dezvoltat şi îmbunătăţit de ANCPI în perioada 2002-2016. ANCPI este singura instituţie de stat cu activitate de cadastru şi înregistrare a proprietăţii. Aceasta gestionează unitar evidenţa cadastral-juridică prin intermediul a 42 de oficii locale (judeţene), a căror activitate este susţinută din punct de vedere operaţional de Sistemul Informatic Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, cunoscut sub numele de e-Terra. 

  

ANCPI preconizează că va negocia cu 3 agenţi economici atribuirea acestui contract. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 februarie 2018. Data limită de evaluare a ofertelor este 4 mai 2018. 

  

Un acord-cadru similar de mentenanţă a sistemului e-Terra al ANCPI, dar pentru o perioadă de 2 ani, a mai fost câştigat în data de 26 iunie 2012 de către IBM România, contractul având atunci o valoare de peste 19,3 milioane de lei. Oferta celor de la IBM România a fost singura primită atunci de către Agenţia de Cadastru. 

  

Un upgrade major al acestui sistem IT a fost realizat în ultimii ani de Teamnet Internaţional, fostă firmă a urmaritului penal Sebastian Ghiţă, care a câştigat prin licitaţie la sfârşitul anului 2014 un contract de aproape 10 milioane euro pentru actualizarea acestui sistem IT cu Directiva INSPIRE. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite