Scumpirea carburanţilor îngrijorează atât guvernele lumii, cât şi investitorii. Ce estimează specialiştii 3

Preţul mediu pentru un litru de benzină în Zona Euro a crescut cu peste 50% în ultimul an şi cu aproape 30% de la începutul anului 2022, spune Radu Puiu, financial analyst în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România.

Scumpirea carburanţilor îngrijorează atât guvernele lumii, cât şi investitorii. Ce estimează specialiştii Vezi comentarii 3

Liderii UE avertizează că „energia ieftină a dispărut”. Cum se pregătesc statele membre pentru reduceri ale livrărilor de gaze ruseşti | uniunea europeana

Liderii UE avertizează că „energia ieftină a dispărut”. Cum se pregătesc statele membre pentru reduceri ale livrărilor de gaze ruseşti

Liderii UE au avertizat vineri că „energia ieftină a dispărut” şi au convenit să intensifice pregătirile pentru reduceri viitoare ale livrărilor de gaze ruseşti, acuzând Moscova că transformă energia într-o armă printr-o restrângere a vânzărilor, despre care Germania a avertizat că i-ar putea închide parţial industria, transmite Reuters.

Pieţele financiare internaţionale revelează căderi puternice ale activelor kripto. Când acum câţiva ani am susţinut că Bitcoin şi alte produse “financiare” similare lansate în pieţe nu sunt monede, ci active speculative (Băncile centrale şi kriptoactivele, OpiniiBNR, 4 noiembrie 2017) nu puţini au strâmbat din nas; s-a argumentat cu emfaza că avem de-a face cu o evoluţie firească a pieţelor financiare, că acesta ar fi sensul progresului.

acum 20 zile · comentarii (2)

În perioada 27-18 aprilie 2021, am efectuat instruirea recenzorilor-şefi care urmau să coordoneze secţiile de recensământ (compuse din 7-9 sectoare; cca. 180 exploataţii agricole/sector), conform sectorizării realizate pentru desfăşurarea în teren a Recensământului General Agricol – runda 2020.

acum 2 luni · comentarii (4)

Cererea Rusiei ca plăţile pentru gazul natural pe care îl livrează statelor europene (din UE) să fie făcute în ruble este discutată în fel şi chip. Nu puţini s-au grăbit, inclusiv în România, să interpreteze solicitarea ca o încercare a Moscovei de a sprijini propria monedă prin creşterea cererii pentru rublă.

acum 3 luni · comentarii (32)

Pe fond, la această întrebare ajungem în discuţia complet neplăcută despre marile consecinţe ale tensiunilor extreme care se suprapun în acest moment, rezultate directe şi indirecte ale confruntării între giganţii care vor să impună lumii propria lor Nouă Ordine Mondială.

acum 3 luni · comentarii (45)

România a intrat în recesiune tehnică în ultimul semestru al anului trecut. Dacă nu se iau măsuri radicale urgente privind intervenţia publică / reglementarea preţurilor la energie şi gaze naturale pe durată limitată, după aprilie 2022, România va resimţi cea mai mare criză economică şi socială din ultimii 30 ani.

acum 4 luni · comentarii (11)

Pandemia a fost al doilea mare şoc pentru economiile europene după criza financiară izbucnită în 2008; a urmat în 2021 şocul preţurilor la energie, care a dus inflaţia anuală (IPC) la niveluri inimaginabile cu puţin timp în urmă – peste 7% în SUA, medie de peste 5% în zona euro, peste 6% în Germania, 7-8% în Cehia, Polonia, România, Ungaria în decembrie 2021.

acum 5 luni · comentarii (10)

Obiectivul principal al unui anunţ de recrutare este să găseşti candidaţi potriviţi pentru jobul în cauză, desigur, însă mulţi profită de vizibilitatea anunţului pentru a-şi promova imaginea de angajator către piaţă, către viitori candidaţi şi angajaţi, şi chiar către propriii angajaţi. Şi, dacă au ce spune, şi către oricine se întâmplă să vadă anunţul respectiv: clienţi potenţiali sau existenţi, furnizori, parteneri de orice fel etc.

acum 5 luni · comentarii (13)

Organizaţia Digital Nation, activă în domeniul tehnologiei şi inovaţiei în digitalizare a participat la conferinţa organizată de Google.org în deschiderea evenimentului #SkillsWeek. Cu această ocazie, Digital Nation lansează şi rezultatele studiului calitativ de analiză a nevoilor IMM-urilor, aflat la baza celui mai nou proiect al organizaţiei, unic în Europa: prima platformă de matchmaking a IMM-urilor cu tineri antrenaţi în tehnologie.

acum 7 luni · comentarii (0)

Un tratament adecvat nu se poate realiza fără un diagnostic corect. Economia românească nu se află deloc într-o situaţie bună. S-au erodat şi ultimele supape prin care se detensionau dezechilibrele macroeconomice, Astfel, devine urgentă aplicărea unor măsuri puternice de stabilizare macroeconomică. Amânarea lor va costa mult mai mult populaţia şi companiile din România.

acum 7 luni · comentarii (16)

Într-o lume a extremelor, cu jumătate din români la limita sărăciei, averea celorlalţi este la maxime istorice. Trei sferturi din averea românilor este formată din case şi apartamente (active imobiliare) şi doar un sfert din avere sunt active financiare, conform raportului asupra Stabilităţii Financiare publicat de BNR. Un total de 440 miliarde de euro.

acum 8 luni · comentarii (18)
Postari Recente
Modifică Setările