Meseria, brăţară de aur. Un absolvent de şcoală profesională se angajează cu 4.000 de lei, aproape dublu faţă de un absolvent de facultate

Meseria, brăţară de aur. Un absolvent de şcoală profesională se angajează cu 4.000 de lei, aproape dublu faţă de un absolvent de facultate

Un electrician proaspăt absolvent de şcoală profesională se angajează cu un salariu brut de minim 3.500 - 4.000 de lei pe lună, în timp ce un absolvent de facultate primeşte imediat după terminarea cursurilor oferte de muncă la nivelul salariului lunar minim brut pe economie, de 2.230 de lei, potrivit declaraţiilor unor antreprenori participanţi la seria de conferinţe „Pactul pentru Muncă”, organizate de CONAF.

Piaţa birourilor în primul semestru din „anul pandemic”: Scăderea cererii începe să fie simţită

Piaţa birourilor în primul semestru din „anul pandemic”: Scăderea cererii începe să fie simţită

Noile spaţii de birouri livrate în prima jumătate a anului au fost de aproape 105.000 de metri pătraţi, în concordanţă cu estimările Colliers International, dar cererea totală în Bucureşti a scăzut cu aproape 28%, până la puţin peste 124.000 de metri pătraţi, în timp ce cererea nouă s-a redus la jumătate după un an excepţional, sub 45.000 de metri pătraţi.

STUDIU Jumătate dintre micile afaceri locale au raportat scăderi ale încasărilor în primele cinci luni din 2020

STUDIU Jumătate dintre micile afaceri locale au raportat scăderi ale încasărilor în primele cinci luni din 2020

Micile afaceri din România nu au avut niciodată o situaţie financiară extraordinar de stabilă. Vulnerabilităţile acestor businessuri au fost cu atât mai mult puse în evidenţă în perioada restricţiilor impuse de pandemie, în special în ceea ce priveşte capacitatea financiară de a rezista unor şocuri precum pierderea unor clienţi, încetinirea activităţii economice sau încasările întârziate.

Orice persoană fizică sau juridică poate ajunge la un moment dat într-o situaţie în care lipsa lichidităţilor pe termen mediu sau lung să genereze imposibilitatea achitării / plăţilor / obligaţiilor la zi, fie către bugetul de stat, fie către creditori. Cadrul legal trebuie să fie în măsură să prevină / să gestioneze astfel de situaţii.

acum 3 zile · comentarii (0)

Relaţia UE-China, „un parteneriat complex şi primordial“, aceasta a fost formularea conţinută în comunicatul de presă al Consiliului European după summitul bilateral la care, prin teleconferinţă, au participat Charles Michel, Preşedintele Consiliui European, Ursula von der Leyen, Preşedinta Comisiei Europene, însoţiţi de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 5 zile · comentarii (22)

Noi, oamenii de Comunicare şi de Marketing, suntem foarte obişnuiţi să generăm idei pe bandă, însă ne este foarte greu să le securizăm şi să controlăm cum sunt folosite de către clienţi sau de către alţi parteneri. Chiar dacă ţi se pare că nu există soluţii pentru aşa ceva, află că există… şi încă ce!

acum 8 zile · comentarii (0)

„Ceea ce scrie autorul e o particia dintr-un lant mult mai lung, care incepe la scoala primara. In tarile dezvoltate se stie foarte bine ce nivel general are fiecare unitate de invatamant si care e nivelul de pregatire al absolventilor. Selectia incepe de la scoala, cand cei mai buni elevi ajung la cele mai bune licee – ele nu primesc pe oricine.

acum 12 zile · comentarii (11)

Care trebuie să fie rolul statului român în sectoarele strategice ale economiei? Care ar trebui să fie rolul capitalului privat autohton? Cât este prea mult în ceea ce priveşte procesele de liberalizare şi privatizare? Cum se poate construi o strategie naţională şi dacă se pot consensualiza interesele capitalului străin cu cele ale capitalului autohton şi cu o strategie economică guvernamentală?

acum 18 zile · comentarii (7)

Declanşarea epidemiei de Covid-19 în China şi propagarea ei la scară mondială continuă să pună la încercare infrastructura medicală din toate ţările şi să determine guvernele să ia măsuri urgente de întărire a securităţii sanitare.

acum 17 zile · comentarii (1)

România şi Statele Unite se confruntă în prezent cu o problemă comună: creşterea cazurilor de infectare cu COVID-19, pe fondul relaxării restricţiilor adoptate în primăvară. Banca de investiţii Goldman Sachs a calculat că purtarea generalizată a măştii de protecţie este soluţia pentru a preveni o nouă închidere forţată a economiei din cauza răspândirii virusului.

acum 21 zile · comentarii (13)

Intrarea în procedura de insolvenţă, se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor, după 30 de zile de la scadenţă, faţă de unul sau mai mulţi creditori. Insolvenţa este iminentă atunci când se dovedeşte că debitorul nu va putea plăti la scadenţă datoriile angajate.

acum 25 zile · comentarii (0)

Îmi amintesc ce zgomot a produs în lumea corporatistă prăbuşirea Enron, care a tras după sine dispariţia firmei de consultanţă şi audit Arthur Andersen (una din primele 5 în lume). S-a vorbit atunci de conflicte de interese, ochi închişi faţă de operaţiuni neclare şi necurate ale Enron, cea care transformase piaţa energiei din California într-un veritabil casino.

acum 25 zile · comentarii (0)