Ministrul Muncii: Nu mai există cotă unică în România cam de mult timp | psd

Ministrul Muncii: Nu mai există cotă unică în România cam de mult timp

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că "nu mai există cotă unică în România cam de mult timp". În ceea ce priveşte propunerea PSD de schimbare a modului de impozitare prin introducerea impozitării progresive de anul viitor, ministrul arată că "deocamdată e o idee care va fi discutată în coaliţie", iar o astfel de măsură trebuie să îi sprijine în primul rând pe cei cu venituri scăzute.

Consiliul Concurenţei investighează Audatex Services pentru abuz de poziţie dominantă. Compania decide cât costă piesele auto la service

Consiliul Concurenţei investighează Audatex Services pentru abuz de poziţie dominantă. Compania decide cât costă piesele auto la service

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Audatex Services SRL în relaţia cu unităţile de service auto pe piaţa din România a serviciilor software specializate pentru evaluarea şi administrarea daunelor auto, a reparaţiilor şi lucrărilor de mentenanţă pentru autovehicule.

UE a înregistrat un deficit al balanţei comerciale de 27,7 miliarde de euro în martie 2022. Care au fost cauzele şi cum arată situaţia pentru România

UE a înregistrat un deficit al balanţei comerciale de 27,7 miliarde de euro în martie 2022. Care au fost cauzele şi cum arată situaţia pentru România

Uniunea Europeană a înregistrat în martie un deficit al balanţei comerciale de 27,7 miliarde de euro, faţă de un plus de 18,7 miliarde de euro în perioada similară din 2021, în principal în urma majorării importurilor de energie, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În perioada 27-18 aprilie 2021, am efectuat instruirea recenzorilor-şefi care urmau să coordoneze secţiile de recensământ (compuse din 7-9 sectoare; cca. 180 exploataţii agricole/sector), conform sectorizării realizate pentru desfăşurarea în teren a Recensământului General Agricol – runda 2020.

acum 19 zile · comentarii (4)

Cererea Rusiei ca plăţile pentru gazul natural pe care îl livrează statelor europene (din UE) să fie făcute în ruble este discutată în fel şi chip. Nu puţini s-au grăbit, inclusiv în România, să interpreteze solicitarea ca o încercare a Moscovei de a sprijini propria monedă prin creşterea cererii pentru rublă.

luna trecuta · comentarii (32)

Pe fond, la această întrebare ajungem în discuţia complet neplăcută despre marile consecinţe ale tensiunilor extreme care se suprapun în acest moment, rezultate directe şi indirecte ale confruntării între giganţii care vor să impună lumii propria lor Nouă Ordine Mondială.

acum 2 luni · comentarii (45)

România a intrat în recesiune tehnică în ultimul semestru al anului trecut. Dacă nu se iau măsuri radicale urgente privind intervenţia publică / reglementarea preţurilor la energie şi gaze naturale pe durată limitată, după aprilie 2022, România va resimţi cea mai mare criză economică şi socială din ultimii 30 ani.

acum 3 luni · comentarii (11)

Pandemia a fost al doilea mare şoc pentru economiile europene după criza financiară izbucnită în 2008; a urmat în 2021 şocul preţurilor la energie, care a dus inflaţia anuală (IPC) la niveluri inimaginabile cu puţin timp în urmă – peste 7% în SUA, medie de peste 5% în zona euro, peste 6% în Germania, 7-8% în Cehia, Polonia, România, Ungaria în decembrie 2021.

acum 3 luni · comentarii (10)

Obiectivul principal al unui anunţ de recrutare este să găseşti candidaţi potriviţi pentru jobul în cauză, desigur, însă mulţi profită de vizibilitatea anunţului pentru a-şi promova imaginea de angajator către piaţă, către viitori candidaţi şi angajaţi, şi chiar către propriii angajaţi. Şi, dacă au ce spune, şi către oricine se întâmplă să vadă anunţul respectiv: clienţi potenţiali sau existenţi, furnizori, parteneri de orice fel etc.

acum 4 luni · comentarii (13)

Organizaţia Digital Nation, activă în domeniul tehnologiei şi inovaţiei în digitalizare a participat la conferinţa organizată de Google.org în deschiderea evenimentului #SkillsWeek. Cu această ocazie, Digital Nation lansează şi rezultatele studiului calitativ de analiză a nevoilor IMM-urilor, aflat la baza celui mai nou proiect al organizaţiei, unic în Europa: prima platformă de matchmaking a IMM-urilor cu tineri antrenaţi în tehnologie.

acum 6 luni · comentarii (0)

Un tratament adecvat nu se poate realiza fără un diagnostic corect. Economia românească nu se află deloc într-o situaţie bună. S-au erodat şi ultimele supape prin care se detensionau dezechilibrele macroeconomice, Astfel, devine urgentă aplicărea unor măsuri puternice de stabilizare macroeconomică. Amânarea lor va costa mult mai mult populaţia şi companiile din România.

acum 6 luni · comentarii (16)

Într-o lume a extremelor, cu jumătate din români la limita sărăciei, averea celorlalţi este la maxime istorice. Trei sferturi din averea românilor este formată din case şi apartamente (active imobiliare) şi doar un sfert din avere sunt active financiare, conform raportului asupra Stabilităţii Financiare publicat de BNR. Un total de 440 miliarde de euro.

acum 7 luni · comentarii (18)

Să fii absolventă de Limbi Străine la Universitatea din Bucureşti, şi la absolvire să vorbeşti doar engleza, mie, ca recrutor, îmi aprinde vreo trei leduri. Iar după 25 de ani de job de Executive assistant prin multinaţionale globale să vorbeşti tot doar engleza, îmi confirmă că s-au aprins chiar cele care trebuiau să se aprindă.

acum 8 luni · comentarii (38)
Modifică Setările