Unul dintre lucrurile pe care recrutorii şi angajatorii le consideră cele mai importante când analizează CV-urile candidaţilor este felul în care aceştia au avansat în carieră: cât de rapid a fost avansul, cât de solid, de coerent, de constant, de credibil, dacă are logică sau e doar de oportunitate etc.

acum 2 zile · comentarii (9)

Omul care a comentat la articolul meu de zilele trecute consideră că salariul potrivit ar fi de 4,000€. Angajatorul care a pus anunţul a oferit un salariu de 1,100€ net/ lună. Alţi comentatori spun că salariul este incredibil de mic, că niciun tânăr de 22 de ani care e bine pregătit nu ar accepta acest salariu. Alte opinii? (anunţul publicat e în josul paginii)

acum 7 zile · comentarii (28)

Din 2016, noi, la Startarium, lucrăm cu antreprenori pe care îi susţinem în drumul lor de a creşte afaceri sănătoase, indiferent de dimensiunea lor. Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat despre ei în tot acest timp este că nu se tem să ţină în echilibru tot felul de „pălării” şi roluri în compania lor.

acum 29 zile · comentarii (0)

Incompetenţa multor manageri e, de departe, tema cea mai prezentă şi mai dezbătută în comentariile de pe Internet, indiferent de punctul de plecare, că e un articol, text oarecare sau altceva. Descoperirea unor manageri incompetenţi e prezentată cu caractere de breaking news în comentarii, ca pe ceva ce trebuie rezolvat de urgenţă, cu prioritate absolută.

luna trecuta · comentarii (12)

Originile econonomiei sociale – „economia solidarităţii” sau „al treilea sector”, cum mai este denumită, se regăsesc în perioada cuprinsă între Revoluţia franceză de la 1789 şi revoluţiile de la 1848, odată cu afirmarea dreptului la asociere şi a dreptului la muncă, în contextul competiţiei acerbe a întreprinderilor manufacturiere capitaliste.

luna trecuta · comentarii (3)

O informaţie pe care cei care nu ştiu prea bine cum merg lucrurile în firmele de recrutare o tratează cu prea multă uşurinţă: şansele ca să găseşti printr-o firmă de recrutare un job diferit de cel al profilului tău sunt foarte mici, mai ales în cazul poziţiilor de senior management.

luna trecuta · comentarii (6)

Potrivit unui studiu al Forumului Economic Mondial, guvernele din întreaga lume cheltuiesc anual aproximativ 4 trilioane de dolari pentru achiziţionarea de bunuri, servicii şi lucrări, în condiţiile, în care un minimum de 400 de miliarde de dolari (estimat la 10-20% din totalul costurilor contractuale), se pierde fără ca acest lucru să reprezinte o plusvaloare pentru cetăţeni, din cauza mitei / comisionului / ciubucului / alte forme

luna trecuta · comentarii (7)

Potrivit datelor furnizate de Inspecţia Muncii, în luna martie 2020, în registrul general de evidenţă a salariaţilor erau înregistrate 50.577 de contracte individuale de muncă cu clauză de telemuncă, în luna decembrie a aceluiaşi an erau înregistrate 383.300, iar în luna martie 2021 sunt 394.415 de astfel de contracte de muncă.

acum 2 luni · comentarii (1)

Pentru autorităţile de reglementare există preocupări serioase legate de riscurile cu care cei care cumpără criptomonede se confruntă: noua tulpină Covid-19 care poate aduce schimbări pe piaţa de tranzacţionare, o frică de recesiune globală, inflaţia în creştere şi percepţia din ce în ce mai negativă pentru politica monetară contemporană, sunt doar câteva din provocările secolului.

acum 2 luni · comentarii (26)

Ştirea zilei despre neputinţa României: Comisia Europeană nu e de acord cu proiectul propus de România în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru racordarea la reţelele de gaze naturale a sute de localităţi, aşa cum a anunţat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban. Acesta este al doilea mare proiect respins de Comisie, după cel legat de refacerea sistemului de irigaţii.

acum 2 luni · comentarii (21)

Atât de mult se vorbeşte despre (şi se îndeamnă la) originalitate, descătuşare, la eliberarea tuturor efluviilor care ies din tine, la facerea totului pe dos, adică „out of the box”, încât mă văd obligat să intervin şi să apăr valorile manageriale clasice, universale în cultura occidentală, cele tradiţionale, „bătrâneşti”: educaţia solidă şi fără scurtături, munca susţinută, disciplina şi autocontrolul, rigoarea,

acum 2 luni · comentarii (10)
Modifică Setările