Corina Şuteu şi-a desemnat înlocuitorul în postul de secretar de stat la Ministerul Culturii

Corina Şuteu şi-a
desemnat înlocuitorul în postul de secretar de stat la Ministerul Culturii

Corina Suteu incepe treptat sa-si constituie echipa    FOTO: Eduard Enea

Directorul Teatrului German de Stat din Timişoara, Lucian Vărşăndan, va ocupa funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii, după ce prim-ministrul Dacian Cioloş a semnat decizia de numire.

 Pe perioada mandatului său, Lucian Vărşăndan va fi suspendat din funcţia de la Teatrul German de Stat din Timişoara, pe care îl conduce de la 1 noiembrie 2007.

Lucian Vărşăndan va prelua o parte dintre responsabilităţile pe care Corina Şuteu le-a avut în calitate de secretar de stat, până la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an.

În vârstă de 41 de ani, Lucian Vărşăndan a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea de Vest din Timişoara, iar subiectul tezei sale de licenţă a fost teatrul radiofonic german postbelic. De asemenea, este licenţiat în Drept, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Potrivit site-ului oficial al Teatrului German de Stat din Timişoara, a fost redactor al publicaţiilor Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien/ Banater Zeitung, iar în 1999, s-a transferat ca secretar literar la Teatrul German de Stat Timişoara.

A semnat dramaturgia de producţie la peste 30 de montări de diverse genuri, colaborând cu regizori de renume.

În 2004, a devenit şeful serviciului Secretariat artistic, Marketing, Organizare spectacole, iar în 2006 a fost numit consultant artistic al Teatrului German de Stat Timişoara.

Pentru volumul său de versuri ”als das wort zu ende war” a obţinut, în anul 2000, premiul pentru debut al Filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România, al cărui membru este. A publicat versuri şi proză scurtă în numeroase alte antologii. A tradus versuri şi teatru în limba germană. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările