ANIVERSARE Actorul Mircea Albulescu va împlini 80 de ani pe 4 octombrie

ANIVERSARE Actorul Mircea Albulescu va împlini 80 de ani pe 4 octombrie

Mircea Albulescu  a absolvit în 1956 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Bucureşti, la clasa profesoarei Aura Buzescu.   FOTO: Cinemagia.ro

Luni, 6 octombrie, de la ora 11.00, va avea loc întâlnirea cu actorul şi regizorul Mircea Albulescu, organizată de Teatrul Naţional Radiofonic. Cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, actorul va fi sărbătorit la Ramada-Majestic, de pe Calea Victoriei.

 
La audiţia de pe 6 octombrie de la Ramada-Majestic, Teatrul Naţional Radiofonic va proiecta spectacolul „Michelangelo Buonarotti“ de Alexandru Kiriţescu (1995). Adaptarea radiofonică şi regia artistică îi aparţin lui Mircea Albulescu. Spectacolul se va difuza duminică, 12 octombrie, de la ora 19.00, la Radio România Cultural. Din distribuţie mai fac parte actorii: Irina Mazanitis, Ştefan Iordache, Adrian Pintea, Costel Constantin, Dan Condurache şi Mihai Dinvale.
 
Mircea Albulescu s-a născut pe 4 octombrie 1934 şi este absolvent al Promoţiei de aur 1956, a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Bucureşti, la clasa profesoarei Aura Buzescu. Printre distincţiile primite se numără „Ordinul Meritul Cultural“, „Ordinul Serviciul Credincios“ în grad de Comandor, Premiul pentru întreaga activitate, acordat la Gala UNITER din 2005 şi alte premii obţinute din partea unor instituţii precum Ministerul Culturii şi Cultelor, UNATC şi Centrul Naţional al Cinematografiei. În 2011 a primit o stea, care îi poartă numele, pe Aleea Celebrităţilor, în Piaţa Timpului din Bucureşti, în semn de preţuire pentru o viaţă închinată scenei şi artei teatrale.
 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările