Actriţa Dorina Chiriac, scrisoare publică pentru parlamentari: „Cer ca Statul să nu mă trateze ca pe un potenţial evazionist fiscal”

Actriţa Dorina Chiriac, scrisoare publică pentru parlamentari: „Cer ca Statul să nu mă trateze ca pe un potenţial evazionist fiscal”

Actriţa Dorina Chiriac  FOTO: cinemagia.ro

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, actriţa Dorina Chiriac cere respingerea în bloc a noului Cod Fiscal sau aplicarea de cote diferenţiate de contribuţii pentru activităţi independente, în funcţie de nivelul de venit. Aceasta cere ca statul să nu o trateze „ca pe un potenţial evazionist fiscal”, punctând că tot ce îşi doreşte este să primească pentru munca depusă ceea ce merită, în funcţie de competenţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă faptul că este angajată la un teatru de stat, Dorina Chiriac (45 de ani) are diverse colaborări pentru a-şi mări veniturile, astfel că realizează venituri extrasalariale din contracte individuale pe drepturi de autor. Astfel, aceasta se află în categoria celor afectaţi de modificările aduse Codului Fiscal. Actriţa explică faptul că, dat fiind că îşi plăteşte taxele, aşteaptă, în schimb, condiţii de siguranţă şi demnitate pentru ea şi pentru ceilalţi cetăţeni aflaţi în aceeaşi situaţie. 

„Cer ca Statul să nu mă trateze ca pe un potenţial evazionist fiscal, ci să mă investească cu încredere, să mă încurajeze să muncesc în continuare cinstit şi să particip la întreţinerea comunităţii fără să mă oblige să aleg între mâncarea copilului şi asigurarea lui medicală. Eu una chiar nu îmi permit să mă văd în asemenea situaţie”, mai scrie Dorina Chiriac în mesajul său. 

Cerinţa vine din dorinţa de a nu fi descurajată munca cinstită. Mesajul vine ca o invitaţie către parlamentari „de-a conştientiza în modul cel mai responsabil că un procent infim care le-apare pe hârtie e viaţa mea, viaţă de care depinde altă viaţă. Iar eu sunt unul dintre cetăţeni”. 

                 

citeste totul despre: