Misiune in Tara Sfanta(The Body)

Antonio Banderas pe toata linia: dupa ce l-am vazut, de curand, indragostit pana peste cap si mai mult gol decat imbracat (Pacat originar), de data aceasta poarta hainele unui preot iezuit. Trimis de

Antonio Banderas pe toata linia: dupa ce l-am vazut, de curand, indragostit pana peste cap si mai mult gol decat imbracat (Pacat originar), de data aceasta poarta hainele unui preot iezuit. Trimis de Vatican la Jerusalem pentru a colabora la dezlegarea enigmei unui mormant, prelatul se trezeste implicat mai putin in descoperirea de ordin arheologic, cat intr-una de coloratura politica. Dupa unele indicii - cum nu se poate mai pueril etalate - scheletul ar fi apartinut unui barbat crucificat, si de aici pana la concluzia ca el ar putea fi chiar "rabinul Yeshu Ben Yosef" - "Iisus, fiul lui Iosif" nu este decat un pas. O tanara arheolog, autoarea descoperirii, si preotul aflat in misiune se vad nevoiti sa tina piept unei cohorte de politicieni, teroristi, fanatici religiosi, intr-un scenariu a carui naivitate nu este intrecuta decat de ambitiile regizorale ale lui Jones McCard (dublu semnatar) care, mai mult ca sigur, cunoaste "din filme" framantata istorie a Orientului Mijlociu. Banderas, temporar reciclat si impins pe drumul sfinteniei, face si el ce poate. Nu altfel se descurca si partenerii sai, Olivia Williams (Al saselea simt) si chiar onorabilul Sir Derek Jacobi (In cautarea lui Richard, Gladiatorul). Surprinzator, imaginea apartine unui reputat operator, Vilmas Zsigmond (Vanatorul de cerbi, The Last Walz), iar montajul a fost asigurat si el de un foarte bun profesionist, Lesley Walker (Regele pescar, Mary Reily, Emma). Durata: 1h 40'. Distribuit de New Films International.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: