Dan Hatmanu a donat o galerie de portrete ale unor mari scriitori romani

Sediul filialei Iasi a Uniunii Scriitorilor din Romania - aflat in Casa cu Absida, care a apartinut lui Mihail Kogalniceanu, refacuta in anii '80 a inceput sa-si recapete aspectul de institutie

Sediul filialei Iasi a Uniunii Scriitorilor din Romania - aflat in Casa cu Absida, care a apartinut lui Mihail Kogalniceanu, refacuta in anii '80 a inceput sa-si recapete aspectul de institutie culturala, de reper important al vietii literar-artistice nu doar a capitalei Moldovei, ci a Moldovei intregi. Dupa imbunatatirile aduse, in ultimele luni, privind mai ales logistica necesara unei functionari normale, Casa Scriitorilor din Iasi s-a imbogatit cu o valoroasa donatie din partea unui mare artist: maestrul Dan Hatmanu. Este vorba despre o galerie de portrete de scriitori romani din toate epocile, incepand cu Vasile Alecsandri si Bogdan Petriceicu Hasdeu pana la Nicolae Labis si Nichita Stanescu. In actul de donatie, datat 20 noiembrie 2001, Dan Hatmanu promite ca intr-un viitor relativ apropiat va intregi galeria de la Casa Scriitorilor cu "noi portrete de scriitori romani clasici si contemporani".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: