* Tracy Chapman, colectie de hituri

Este una dintre cele mai importante prezente feminine ale muzicii din ultimul deceniu. A crescut in Cleveland, Ohio, si isi aminteste ca facea cantece de cand avea opt ani. A primit o bursa la Wooster

Este una dintre cele mai importante prezente feminine ale muzicii din ultimul deceniu. A crescut in Cleveland, Ohio, si isi aminteste ca facea cantece de cand avea opt ani. A primit o bursa la Wooster School, o scoala prestigioasa din Connecticut, a absolvit Tufts University cu licenta in antropologie. Concertele sale din Harvard Square, cluburi de noapte si cafenele au adus-o in atentia industriei muzicale. In 1988, Tracy si-a lansat albumul de debut care i-a purtat numele si a produs o adevarata explozie in lumea muzicala cu piesa "Fast Car", piesa care a polarizat atentia intregii lumi pop a momentului. Albumul de debut s-a vandut in 10 milioane de copii si i-a adus artistei 3 premii Grammy, dintre care si el de Best New Artist. Reputatia de artist de concert i-au adus alt val de laude din partea lumii muzicale. Ea a participat la cateva intre cele mai importante evenimente live ale lumii: Amnesty International's Human Rights Tour, London Freedomfest - in onoarea lui Nelson Mandela, concertul de aniversare dedicat lui Bob Dylan, faimosul Lilith Tour, Beastie Boys Tibetan Freedom Festival si Bob Marley One Love Tribute, in Jamaica. Acum, revine cu "Tracy Chapman Collection", un disc care include 16 dintre cele mai frumoase piese extrase de pe cele 5 albume din cariera sa. "Fast Car", "Crossroads", "Telling Stories" sau "Give Me One Reason" sunt doar cateva dintre motivele de a asculta acest disc de colectie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: