VIDEO "Winter Sleep", câştigătorul Palme d'Or 2014, în cinematografele româneşti, din 16 ianuarie

VIDEO

Filmul "Winter Sleep", al regizorului turc Nuri Bilge Ceylan a fost declarat "o capodoperă"

Lungmetrajul "Somn de iarnă/ Winter Sleep", regizat de cineastul turc Nuri Bilge Ceylan, care a fost distins cu trofeul Palme d'Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2014, va intra în cinematografele româneşti din 16 ianuarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filmul regizorului Nuri Bilge Ceylan, cunoscut şi pentru pelicula "Once upon a time in Anatolia", este o dramă cehoviană desăvârşită. "Somn de iarnă" spune povestea fostului actor Aydin, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podişul Anatoliei, care este într-un permanent conflict cu cei din jur, cu mariajul său, dar şi cu sine.

Aydin trăieşte în micul hotel împreună cu tânăra sa soţie, Nihal, şi sora, Necla. De cum vine iarna în sat, hotelul se transformă în adăpost, dar devine în acelaşi timp o cuşcă ce hrăneşte animozităţile dintre cei trei. Puţin câte puţin, regizorul dezvăluie caracterul lui Aydin de om autosuficient, mulţumit cu ce poate realiza cu efort minim. Într-o serie de scene excelente, publicul observă interacţiunea lui Aydin cu soţia sa, sora recent despărţită de soţul său şi o familie de localnici mult mai săraci, care închiriază una din proprietăţile lui.

"Winter Sleep", declarat o capodoperă, un film sublim, delicat şi emoţionant, despre iubire, familie şi societate, este considerat de publicaţia Chicago Tribune "cea mai bună adaptare a lui Cehov pentru marele ecran".

Scenariul scris de Nuri Bilge Ceylan împreună cu soţia sa, actriţa şi fotografa Ebru Ceylan, preia elemente şi teme din opera lui Anton Cehov, dar majoritatea replicilor din film sunt inspirate de propria lor relaţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările