„România neîmblânzită”, trei ani de la prima proiecţie. Cum arată cifrele bilanţului

„România neîmblânzită”, trei ani de la prima proiecţie. Cum arată cifrele bilanţului

Joi s-au împlinit trei ani de când „România neîmblânzită” a avut premiera

Documentarul „România neîmblânzită” a împlinit joi trei ani. Avanpremiera absolută a lungmetrajului a avut loc pe 18 martie 2018, la Washington, în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film ecologic din lume: The Environmental Film Festival in the Nation’s Capital.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cei trei ani de carieră, pelicula despre natura din Munţii Carpaţi şi Delta Dunării a reuşit să acumuleze un palmares demn de invidiat: 81.538 de spectatori în cinematografele locale; 95 de proiecţii cu public în 34 de ţări (de pe patru continente); contracte de difuzare cu şase reţele digitale (Amazon Prime Video, Netflix, iTunes, Google Play, Vimeo, The Green Channel); contracte de difuzare cu opt televiziuni (printre care şi Viasat); trofeul de argint pentru „luptă împotriva încălzirii climatice“, la Deauville Green Awards (Franţa); premiul pentru „cea mai bună muzică într-un film documentar“, la festivalul NaturVision (Germania); o proiecţie de gală găzduită la Londra de B.A.F.T.A. (British Academy of Film and Television Arts); o proiecţie de gală găzduită de Teatrul Naţional din Bucureşti (în prezenţa a peste 800 de invitaţi speciali). Coloana sonoră este disponibilă, ca un produs de sine stătător, pe trei platforme: Amazon Music, Spotify, Apple Music.

Amintim că România neîmblânzită, un proiect al companiei Auchan, beneficiază de două versiuni: una în limba română (cu vocea actorului Victor Rebengiuc) şi una în limba engleză (cu vocea actorului britanic Mark Strong). La avanpremiera americană din 18 martie 2018, documentarul a fost însoţit de regizorul Thomas-Barton Humphreys, asistentul de producţie Sarah Titcombe şi producătorul executiv Paul Lister.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările